luni, 5 aprilie 2010

Precious: Based on the Novel “Push” by Sapphire

Daca aveti impresia ca ati auzit despre multe monstruozitati casnice, va înselati! Filmul Precious întrece orice drama de familie! Mai greu de conceput ca exista astfel de cazuri în Europa, însa filmul are dedicatia "pentru toate Precious"...Înfiorator!
Rolul secundar pe care îl joaca Mo'Nique este premiat cu numeroase distinctii, printre care un Oscar si un Glob de aur si sincer, îsi intra atât de bine în rolul hidos, încât nici nu am recunoscut-o; am urât-o orbeste pe simpatica actrita americanca! Un film cu o distributie interesanta: rolul principal, pentru care obtine numeroase nominalizari, îl detine Gabourey Sidibe. Rolul profesoarei îl are frumoasa actrita Paula Pattons (care m-a fascinat în rolul din Déjà Vu) Mariah Carey este functionar social, Lenny Kravitz este asistent medical...v-am provocat destul curiozitatea? Va avertizez însa: durerea este sfâsietoare!

4 comentarii:

  1. Am vazut filmul vineri seara cu verisoara sotului meu. Am intrat in sala de cinema patru femei, doua profesoare, trei mame. Am iesit impresionate de duritatea si realitatea filmului. Sunt sigura ca pe langa Precious cea din film sunt multe altele afara, poate chiar langa noi.... Ele toate chiar sunt invingatoarele in viata asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand am urmarit decernarea Oscarurilor anul asta si am vazut laudatio tinut de Oprah Winfrey pentru Sidibe am crezut ca sub "Sapphire" se ascunde tot Oprah caci firma ei de productie are un nume asemanator (Shapiro). Dar uitati cine e autorul: http://en.wikipedia.org/wiki/Sapphire_(author)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceska,
    mie nu-mi vine sa cred ca în vecinatatea mea se întâmpla asa ceva! Noi europenii suntem mai calzi, mai apropiati cu vecinii. Un caz asocial ar fi remarcat imediat si reclamat. Cât priveste functonarii sociali, când trebuie sa dea bani, sunt foarte vigilenti. Nu-nu! asa ceva nu am între vecini! Doamne multumescu-ti! La americani...cred ca sunt numeroase cazuri. Ei nici nu au asigurari medicale si sociale ca în Europa (sau nu au înca, pentru ca acum doua saptamâni Obama a reusit o schimbare de legi...)
    A fi mama buna, este un instinct. În functie de cultura si educatie, mamele difera între ele, dar de vrut, toate vor numai binele copilului.Însa, exista anomalii, din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Ceska,
    autoarea romanului este Ramona Lofton/Sapphire, si pentru ca titlul "Push" apartine deja unui film din 2009 (http://en.wikipedia.org/wiki/Push_(2009_film)), actualul film se intituleaza "Precious"bazat pe romanul "Push" al autoarei Sapphire.
    Te pup, si pe Gâza de doua ori :)

    RăspundețiȘtergere