vineri, 13 noiembrie 2015

Reîntoarcerea la inocenta

pentru rubrica "Clubul Cinefililor"
"Return to innocence" ar putea fi un alt nume potrivit pentru filmului "Chloe and Theo"...
"Chloe and Theo" este un film independent-drama regizat de Ezna Sands, avându-i în rolurile principale pe inuitul Theo Ikummaq si actorii americani Dakota Johnson, Mira Sorvino si Andre DeShields. Filmul a primit scorul Metacritic 24 si 0% Rotten Tomatoes... Asa ca nu-mi vine pe limba o expresie mai potrivita ca "Shit happens"! Sorry!
De ce nu place acest film anti-comercial?! ;) Mda... poate pentru ca ne spune pe sleau ca suntem o turma condusa prin intermediul televiziunii?! "Televizoarele voastre va spun sa conduceti masini, cu toate ca nu va puteti misca din cauza ca orasul este prea aglomerat si poluat. Televizoarele îsi bat joc de felul în care aratati si aceasta va afecteaza fericirea... Ce poate face liderul vostru în legatura cu firea voastra, când toti sunteti corupti, când viata voastra de zi cu zi se bazeaza pe consum, lacomie si risipa?! Sunteti nefericiti si veti ramâne nefericiti pâna când veti consuma totul."... acestea sunt în film, vorbele reprezentantului Arcticii. Un inuit veritabil care povesteste ca vine dintr-o lume alba si frumoasa. "Zapada si linistea te urmaresc si îti ofera siguranta ca stai pe un pamânt sacru. Dedesubtul pasilor sunt catedrale de gheata care gazduiesc o viata."
Nu sunt fan Bruce Lee, însa personajul Chloe este si mi-a placut raportul pe care l-a facut la proverbul chinezesc "Când degetul înteleptului arata Luna, idiotul se uita la deget". Chloe îl citeaza pe Bruce Lee (din filmul "Intrarea dragonului"): "Nu te uita la degetul care arată spre lună, pentru că asa vei pierde toată splendoarea cerului!  Adica - nu sta pe gânduri, simte profund si actioneaza!"
Mie filmul mi-a placut! Este un film emotionant, daca stii sa asculti, este un film profund, daca ai rabdare sa întelegi simplitatea mesajului: "Daca poti sa faci o mica schimbare în bine, nu sta pe gânduri, fa-o![...] Este vremea unei revolutii a mintii!"... Suntem în ceasul doisprezecelea, însa mai exista speranta!
Chiar daca sunt în minoritate, eu acord filmului nota 9! ☺ Si recomand aceasta" legenda a soarelui furios".

2 comentarii:

  1. Ooo-hooo! :) Se pare ca acesta e un film pe care nu doar ca mi-ar placea sa-l vad, dar trebuie sa-l vad... pentru ca nu prea gasesc cuvintele potrivite pentru a exprima ideea turmei conduse prin intermediul televiziunii (si nu numai), unde nu doar ca ni se spune cum sa aratam, ce sa mancam etc., ci si unde stirile/informatiile au devenit... divertisment, prezentandu-se acelea care atrag spectatorii chiar si atunci cand "stirea" nu pastreaza firul adevarului decat in masura in care e satisfacut interesul celor serviti de directorii respectivelor televiziuni sau al "microfonistilor"...
    N-o sa uit curand nebunia otv, cand multi stateau noaptea de planton pentru a alfla unde a facut unul pipi dupa ce - se presupune - s-ar fi descotorisit de cadavrul sotiei... Si nu voi uita replica "E adevarat, Diana, pentru ca a zis la otv, nu orinde"!!! O auzeam atat de des incat ajunsesem sa intreb oamenii ce canal TV urmaresc numai pentru a sti daca are rost sa-mi spun parerea (ceruta) sau sa evit discutia... :)))) dar si :(((((
    Weekend minunat iti doresc!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru duo. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. traim într-o lume nebuna... si aceasta nu este nicio metafora! ...
      Filmul de fata este blând, mai crud mi se pare "Requiem for a Dream"(2015) film pe care l-am vazut saptamâna aceasta... Tema este manipularea oamenilor prin televiziune, reclame si retete magice pentru slabit, prin distribuire de droguri... Decadere morala, dependenta si nebunie... este un film cumplit de trist! Este fata urâta a societatii în care traim, o societate in care batrânii sunt singuri, fara ajutor, tinerii sunt someri derutati si televiziunea în loc sa caute sa ridice nivelul culturii generale a telespectatorilor, produce si transmite show-uri absurde, penibile!
      Lumea în care traim este din ce în ce mai bolnava... :( Astazi plângem din nou, pentru Franta. Insa singura salvare este sa ne pastram verticalitatea si în niciun caz sa nu ne lasam intimidati de radicalisti și extremisti. Din pacate, nimeni nu este sigur, oriunde se poate repeta un astfel de masacru, însa nu ne cedam Europa! Europa trebuie să ramana un bastion al democrației și al drepturilor omului.
      te pupp draga mea. Un weekend în pace si tihna! îmbratisari de la duo pentru trio <3

      Ștergere