joi, 4 martie 2010

Antonio Vivaldi


Antonio Lucio Vivaldi, un nume care doar rostit, ne duce cu gândul la o suava melodie. Astazi se împlinesc 332 de ani de la nasterea celui mai importat reprezentant al barocului venetian, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Nu exista om pe Pamânt care sa nu fi fost fermecat de acordurile "Celor Patru Anotimpuri" si nu exista început de primavara fara concertul pentru vioara intitulat "La Primavera"

9 comentarii:

  1. Surpriza,reusesti sa ma surprizi mereu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos! Vivaldi mi-a deschis in copilarie apetitul pentru muzica clasica.

    RăspundețiȘtergere
  3. JocoK,
    ma bucur! cine si-ar dori monotonie si plictiseala?! :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina draga,
    o primavara armonioasa ca acordurile lui Vivaldi îti doresc ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. îmi place Vivaldi. Ce noroc ca în adolescenta mea ne dadeau atâta muzica clasica la televizor. Altfel cum as fi reusit sa-i cunosc?

    RăspundețiȘtergere
  6. Giulia,
    eu provin dintr-o familie unde în mod regulat se ascultau placi (discuri) cu muzica clasica. Deci am crescut ascultând fara sa stiu ce...Primul disc ce l-am cumparat eu (pe la 15 ani) a fost Saint-Saëns - Carnavalul animalelor, n-am sa uit niciodata :)
    Si nu m-am putut niciodata hotarâ, pe care-l iubesc mai mult? Ravel, Saint-Saëns, Verdi, Vivaldi, Bach, Ceaikovski...
    Beethoven este marea dragoste a sotului meu :)
    Te pup si îti doresc o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ carmen, am noroc ca señor Tomas este un meloman. în felul acesta, din cànd în când ascultam si multa muzica clasica.

    RăspundețiȘtergere
  8. La mine în casa se ascultau numai operetele unguresti, superbe de altfel si csardasuri. Surpriza mea a fost când señor mi-a spus despre Monty csardas...

    RăspundețiȘtergere
  9. Giulia,
    fain! stii si sa joci csárdás? :) Eu am locuit 30 de ani în Sibiu, unde sasii si ungurii au convietuit în prietenie. Eu am admirat întotdeauna dansurile sasesti si cele unguresti :)

    RăspundețiȘtergere