vineri, 9 octombrie 2009

Premiul Nobel pentru Pace 2009

Senzatia zilei de azi a fost acordarea celui de-al cincilea Premiu Nobel -cel pentru Pace : anul acesta i-a fost decernat presedintelui Barak Obama!
Seful Comitetului Nobel a argumentat decizia luata spunand ca Obama a impresionat intreaga lume prin hotararile concrete si clare pe care le-a luat impotriva inarmarii nucleare, prin diplomatia politica, sarmul personal si interesul pe care l-a dovedit pentru o stransa colaborare internationala. A mai mentionat ca in scurtul timp de cand a fost ales Presedinte al SUA, Obama a facut pasi mari in stabilirea unei atmosfere calme pe plan international.
Pentru ca Obama nici nu a figurat pe lista celor propusi pentru acest premiu, surprinderea a fost totala! Atat pentru oamenii de rand cat si pentru Casa Alba.
Postul de televiziune CBS, a comunicat ca puratorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs a trimis - ca si comentariu in legatura cu premiul anuntat, doar un e-mail constand din: "WOW".
Inca de la castigarea alegerilor prezidentiale, ziarele scriau ca Obama si-a cucerit locul in istorie si ca victoria lui a marcat moartea cinismului si sfârsitul apatiei in SUA. "Yes we can" va suna inca multa vreme in urechile noastre, ale tuturor!
Premiul Nobel pentru Pace este inca un succes pe lista americanilor si a presedintelui lor, dar si un premiu care obliga la "a nu dezamagi"!

2 comentarii:

  1. am asteptat o reactie rasunatoare dar...nu prea se bucura nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Liliana! Americanii sunt sceptici in aceasta privinta si insusi presedintele Obama a privit premiul ca pe un "Cal Troian".
    Ca in spatele deciziei Comitetului Nobel se ascubde intr-adevar ceva?!...probabil vom afla candva mai mult. In orice caz, a fost, pentru noi toti, senzatia zilei!

    RăspundețiȘtergere