duminică, 20 decembrie 2009

La plimbare

Chiar daca termometrul arata -14°C ne-am hotarât ca trebuie sa facem o plimbare... Deci am lasat lectura, ne-am echipat si am pornit spre Gradina Botanica.
În Augsburg nu a nins mult, spre dezamagirea mea. Zapada din curtea casei nu ar ajunge nici macar pentru un om-de-zapada slabanog! Parcul însa era parca magic. Pudra alba a acoperit totul si ne-am bucurat sa redescoperim locurile îndragite sub o cu totul alta forma. Pe anumite poteci am lasat noi primele urme de pasi. Pur si simplu am colindat aleile, fara sa vorbim, preferând sa ascultam vocea zapezii cu scrâjnetul ragusit dar cumva melodios, fericiti fiind sa iscodim tacerea ghetii.
Ne-am bucurat sa descoperim ca sala de expozitie adaposteste în aceasta perioada, o deosebita introducere în istoria mirodeniilor. Fantastic ce frumos mirosea aici! Arome caracteristice cunoscute, altele absolut noi, plante, radacini, boabe, forme si culori pe care doar natura este în stare sa le inventeze!
Apoi am iesit din nou pe aleile argintii si...dintr-o data, nu mi-a venit sa cred! Mos Craciun se plimba pe sub brazii poleiti! Era "civil" si bineînteles ca a negat ca ar fi chiar EL, dar...cine altul putea fi?! Simpatic si inimos, a acceptat sa faca o poza cu mine, apoi a disparut...
Ne-am continuat plimbarea si am facut fotografii pâna când degetele mi-au devenit rosii si oarecum casante. Am intrat în sala plantelor exotice, ne-am lasat jachetele la garderoba si...Surpriza a fost una neplacuta! Camera mea digitala a transpirat brusc si nu am crezut ca o mai pot utiliza. Abia dupa 20 de minute, am putut sa vad din nou prin obiectiv.
În Pavilionul fluturilor am descoperit una din cele mai mari si frumoase Presepio din Bavaria. Macheta rotunda are un diametru de 5-6 metri si mi-a fost greu sa surprind în fotografii, frumusetea figurilor si perfectiunea scenariului - pâna în cel mai mic detaliu. Am aruncat câte un banut în fântana romana, dar nu spun nimanui ce mi-am dorit!
Am petrecut câteva ore bune admirând minunatul peisaj hibernal si la iesire, am compus un cântecel, sarind pe sotronul muzical, care spre mirarea mea era înca în functiune.
A fost o plimbare superba!

7 comentarii:

  1. De presepio nu stiam. Foarte interesant...
    Mi-a placut in filmul tau contrastul dintre zapada si frigul iernii si jungla vegetala care aduce aminte de vara... Eh, visez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este minunat când poti combina :-)vara-iarna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Those are some beautiful wintry scenes and gorgeous blooms!

    Hope this means you got some snow now :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello Just a Plane Ride Away!
    yes there is snow for 2 days :-)... starting tomorrow it will rain.
    Unfortunately we'll have no snow for Christmas Day :-(

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara, Carmen!
    Daca imi treci pragul ai o surpriza!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara, vin cu placere imediat!:-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat! Un adevarat winter wonderland!
    Si Mosul e clar ca era EL! :-)

    RăspundețiȘtergere