joi, 8 aprilie 2010

PLÄRRER - târgul de primavara

Conform traditiei, târgul de primavara si-a deschis portile în Duminica Pastelui. Pentru ca vremea a fost ploioasa si rece...nu s-a prea înghesuit lumea! Astazi însa, soarele ne-a rasfatat ca într-o zi de vara si nu am ratat nici noi ocazia.
La Plärrer s-a anuntat "Zi bavareza", deci ne-am îmbracat în dirndl si costum landhaus si am luat directia târgului. Stegulete alb-albastre, fanfare, copii, bebelusi, tineri si vârstnici, catei, localnici si turisti, o înghesuiala de nedescris. Atmosfera este unica si îmi place tare mult! Am mâncat câte un peste afumat în chifla -e traditional, am baut o bere, mai târziu chiar si un spriz, am mâncat vata pe bat, am urcat pe cea mai înalta "roata uriasa" din Europa, am râs, am facut o mie de fotografii...însa, seara se lasa repede si mâine trebuie sa mergem la serviciu! Fetele au înca vacanta...Abia astept sfârsitul de saptamâna! Mâine seara este foc de artificii. Sper ca vremea sa tina cu noi :)
Târgul îsi închide portile pe data de 18 aprilie. Grabiti-va! Urmatorul Plärrer este la sfârsitul lui august!
PS: anul acesta în Plärrer, 70% din vânzatori, lucratori în bucatarii si supraveghetori masinute si alte minuni rotitoare - sunt români, veniti sezonieri la lucru. Hm! cine ar fi crezut!

8 comentarii:

  1. 70% romani,asta inseamna ca stiu germana !Tara bogata,copii destepti....politicieni care au dus totul de rapa!
    Ma intreb ,tot mai des,cu ce a pacatuit poporul roman de e asa oropsit?
    Nemtii stiu sa petreaca!Sunt convinsa ca e super!
    Numai bine va doresc....a...si pe fiica mea o cheama Raluca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ema,
    asa este! românii sunt destepti si foarte flexibili. Se pot adapta la diferte conditii, fara multe mofturi. Românii sunt harnici -când stiu pentru ce lucreaza - si sunt foarte ingeniosi. Cât priveste pe cei despre care vorbim- angajati la Plärrer- multe nu stiu ei sa vorbeasca pe germana; câteva sorturi de cârnaciori, pâinici cu peste, Cola, bere si sa numere stiu toti. Si mai stiu sa fie amabili si sa zâmbeasca. Sunt destui si "neciopliti" printre ei, dar majoritatea sunt "de treaba". Lucreaza 3 saptamâni si primesc în jur de 600 Euro; dorm în târg, câte trei în rulote în care în afara de paturi suprapuse, cabina de dus si toaleta nu mai încape nimic. Si mai departe se duc la cules de sparaghel (românii sunt recunoscuti ca foarte priceputi! s-a facut un test, au angajat nemti- aflati în somaj- si au distrus toata recolta de sparanghel!)apoi ies capsunii...si uite asa lucreaza de le sar capacele, 6 luni. Apoi se duc ACASA si ierneaza...Problema este ca anii trec, tineri nu ramânem nici unul! Tot cu bocceluta pe spate, nu este trai! Mare pacat! cum spui tu: politica...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,CARMEN,ce se-ntampla la noi e o poveste de tara "bananiera"poate mai rau!!!!E inexplicabil, asta aici in Europa....
    La voi,insa e EUROPA cea adevarata si asta doar vazut asa putin cate putin chiar in blogosfera.
    Cred as incerca si eu "roata uriasa" sant sigur ca ofera senzatii placute !!
    Frumoasa viata la voi..cel putin asa arata in aparenta ... "viata de vis" continua ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti superba în ROOOOZ. Si fiica ta e o dulce în costumul acela ... decoltat. Ma bucur ca ai o viata asa de frumoasa!
    Târgurile acestea se fac si aici. Criza se face simtita! Putina lume care merge sa cheltuie bani , mai mult plimbareti si privitori.
    De românii... cei multi care muncesc BINE... mi-e mila. Am fost la cules de capsuni... în Calabria si stiu cât este de greu. Nici viata în aceste rulote calatoare nu este un lux. Dar e mai buna decât saracia de acasa. De fiecare data... eu estimez câstigurile economice... ale unui spectacol de circ sau ma rog eu alt gen... si zau daca vad eficienta! Dar nu au încotro!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Joco,
    cum spuneam mai sus: PACAT!
    Roata uriasa este excelenta! se învarte usor, astfel încât sa poti savura imaginea pe ferestre. Si daca alegi momentul în care sunt focurile de artificii, atunci este superb!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Giulia,
    esti o draguta, multumesc!
    La noi se pare ca traditia este mai puternica decât criza :) Nu se simte nici o diferenta între vremurile "bune" si cele de "criza" Dar sincera sa fiu, se pare ca încet-încet, criza a fost depasita. La mine la firma e de lucruuuu ca as putea face ore suplimentare! La sotul meu înca e saptamâna lucratoare de 4 zile si o zi somaj tehnic...dar cred ca nu e reala situatia. Firma profita de anumite rabaturi si ajutoare de la stat...
    Te pup si-ti doresc un weekend cât mai placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce frumooos stiti voi bavarezii sa va distraaati! sper ca romanii nu au dus dupa ei si manelele! as muri de rusine :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina,
    eu am fost în Plärrer când era Zi bavareza: era "obligatorie" muzica traditionala bavareza, si costumatie :)
    Despre manele...nu bag mâna în foc, dar sper si eu, ca si tine ca NU S-A ÎNTÂMPLAT!

    RăspundețiȘtergere