luni, 12 octombrie 2009

Pauza

De doua-trei ori pe luna – eu si sotul meu – ne facem "cadou" o zi...de pauza: departe de forfota orasului, fara computer, televizor, telefon, reviste si carti!
Sâmbata ce a trecut am oferit-o, dupa cum am spus, îngrijirii corpului, mintii si sufletului, petrecând ziua întraga în Complexul-termal, între saune si bazinele de înot.
Ador aceasta atmosfera, când corpul este mângâiat de aburul parfumat, când temperatura tropicala, lumina difuza si fundalul muzical suav – constând din combinatia sunetelor din natura-pura si clangul instrumentelor traditionale – ofera atmosfera ideala pentru ordonarea gândurior. Cu ochii mintii, vizionez filmul trairilor mele din ultima etapa, selectez imaginile importante, creez punti de legaturi si încerc sa gasesc explicatii obiective fiecarei situatii. Unde nu am destule informatii, fac un plan pentru urmatoarea etapa, astfel încat zilele urmatoare stiu exact unde si ce trebuie sa mai aprofundez.
Întâlnesc zâmbetul sotului meu si doar din priviri ne întelegem si ne îndreptam pentru urmatoarea jumatate de ora spre bazine. Apa catifelata, preia cu bunatate greutatea corpului, a gândurilor si framântarilor si permite miscari lente – o bucurie pentru articulatii si musculatura.
Apoi învaluiti în prosoapele moi, facem o pimbare în ploaia fina ca o ceata. De jur-înprejur, în parcul pictat în culorile toamnei, se aud doar slapii lipaind în baltoace. Departe, de pe cealalta parte a Complexului, se aud stigatele copiilor pe topoganele acvatice.( Alina- daca ma citesti- iti amintesti de tura facuta pe topoganul negru? Ieri am râs si ne-am zis: este suficient o data in viata!)
Pe perioada întregii zile, mâncam doar fructe si salate de legume si bem apa minerala.
Pâna la sfarsitul zilei avem senzatia ca am devenit mai usori...este dupa cum am spus, doar o senzatie, pentru ca a doua zi, cântarul indica aceeasi greutate!
Purificati suntem însa! Pielea respira mai usor, corpul este mai elastic si mintea mai clara. Avem o dispozitie buna si suntem pregatiti, moral si fizic sa înfruntam mai departe timpul – care curge constant, fara ca vre-o data sa faca o pauza!

4 comentarii:

  1. Foarte necesara aceasta sustragere din ritmul obisnuit. Si foarte sanatoasa... pe toate planurile. Noi nu stiu daca avem astfel de conditii. Dar cel putin partial ni le-am putea crea.
    Nu stiu ce voi face la iarna, cat a fost cald mi-au fost suficiente 3-5 ore de plimbare cu bicicleta sambata prin parcuri sau pe strazi pentru a ma deconecta.

    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce sfat as putea sa-ti dau?!:-(
    Noi doi desfasuram munca tipica de birou: 8-9 ore zilnic, cu ochii pe monitor; in pozitie ortostatica sau sezand, faptul ca nu ne miscam este un chin! De aceea, mergem de 2 ori pe saptamana in club fitness- unde facem un circuit de exercitii (mai mult pt. intretinerea coloanei vertebrale) asta indiferent de anotimp. Innot si sauan deasemenea, fara sa tinem cont de sezon...de aceea, eu nu vad nici un handicap in venirea toamnei sau a iernii! E adevarat ca de acum petrecem tot mai putin timp in aer liber...dar sunt atatea de facut! suntem membrii unui club de dans si toamna-iarna mergem cu placere o dat,de doua ori pe luna sa exersam..Citim mult sau ascultam muzica...Si cand ne apuca harnicia- sortam tot ce am adunat un an intreg in pivnita- in ideea ca:"atunci cand va ploua- va fi timp pt. asa ceva"...Intentionez de ani de zile sa intocmesc Arborele genealogic- al familiei mele...sa sortez si scanez fotografii vechi...Nu-mi ajunge iarna asta pentru cate am de gand sa rezolv! Si vreau sa spun ca tot ce am enumerat aici, sunt activitati ce-mi fac placere, dar pentru care nu prea gasesc timp! o placere deosebita ne face planificarea concediului pentru anul viitor, cautam locuri si informatii, combinam datele si incercam sa scoatem calendarul ideal...Sigur gasesti si tu o multime de activitati sa te deconectezi!
    Cand te prea plictisesti...scrie- pe mine stii unde ma gasesti! :-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen draga,citesc de catva timp blogultau si sunt impresionata de felul in care descrii ceea ce simti, ceea ce vezi, ceea ce faci! Esti de-a dreptul de admirat! Felicitari :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, n-am însa nici un merit! asa sunt eu! asa gândesc - asa scriu :-)

    RăspundețiȘtergere