miercuri, 25 noiembrie 2009

Si tot fara cuvinte...



Tinuta obligatorie la SERVICI!
(Mereu cu zâmbetul pe fata)
PS1: Un mare scandal zguduie zilele acestea marele concern MAN.
Noi - angajatii firmei RENK, am fost ieri anuntati per e-mail (eu lucrez la RENK- firma apartinatoare concernului MAN) ca seful concernului, Herr Häkan Samuelsson, a demisionat din functie, el nefiind de acord cu ideile unuia din importantii actionari (29,9%)Ferdinand Piech - patriarhul firmei Volkswagen, ce doreste o totala restructurare si feliere a concernului, pe lista de sacrificii fiind numite firmele: MAN-Diesel si RENK AG.
PS2: În scurta mea vizita în România, am aflat cu surprindere de pe posturile televiziunii Române, ca "Germania a iesit din criza economica"... Curios! Pot sa spun însa ca în Germania, semnele intrarii în criza abia încep sa se faca vazute! Pe cuvânt! Criza abia a început!

12 comentarii:

  1. Chiar ieri s-a transmis la Stiri, pe toate posturile de televiziune germane, un fragment din cuvântul Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care spune ca Guvernul a aprobat pentru întreg anul 2010, regimul de lucru redus sau somaj-tehnic (Kurzarbeit)venind astfel în sprijinul milioanelor de angajati, afectsti de criza economica si financiara, ce începe sa faca ravagii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-i chiar buna! :-))
    Cât o fi încasat inventatorul pentru patentul "suportului de fata zâmbitoare" ? Îi ajunge oare sa supravietuiasca acestei crize?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. "Dispozitivul pentru rânjet prietenesc" este pentru sefi sau angajati? :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Codruta, eu cred ca îi ajunge pentru ca are sufletul bogat! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sorigabi,
    nu stiu pentru care dintre ei, înclin sa cred ca pentru ambele categorii...Denumirea pe care ai gasit-o este însa haioasa rau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel putin voi aveti siguranta ca de masurile astea nu profita nu stiu cine, ca sunt necesare... Noua, profesorilor, au vrut sa ne retina din salariu, dar noi sa muncim in continuare normal, din spirit de solidaritate. Cand au vazut ca nu acceptam, au venit cu propunerea sa luam vacanta cu o saptamana mai devreme. Iar eu sunt revoltata pentru ca statul are bani de aruncat pentru atatea lucruri care nu sunt necesare - referendum, reclame pentru turism - dar nu si pentru salarii. Salarii care oricum in invatamant sunt mizere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, în parte ai dreptate...democratia este aici altfel conceputa si aplicata; daca însa vorbim despre deturnare de fonduri...aici se face mai diplomatic...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper doar ca această criză să nu afecteze foarte multă lume, iar pe tine să nu te afecteze deloc, Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc cell61!
    Cred însa ca e inevitabil...Luna aceasta am pierdut 150€ la salar...înca pot spune ca e bine!
    Iar când o sa-mi fie greu, îmi fac rost de un suport de zâmbit! :-))

    RăspundețiȘtergere
  10. Efectele crizei se vor face simtite mult timp de-acum incolo si mai acut poate in anumite sectoare. Nu stiu cine si cand poate sa dea verdictul ca am iesit din criza. In nici un caz jurnalistii romani, pe care nu-i mai credem de mult.
    Am aflat si in Romania de cazuri de CEO care si-a anuntat demisia pentru ca de la multinationala sau de la actionariat au venit ordine de restructurare cu care ei nu au fost de acord. Pentru ca trebuie sa se raporteze rapid profit si in vreme de criza, de unde? Si acum multi din angajatii firmelor respective nu mai au servici. Sper din tot sufletul ca tie sa nu ti se intample.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si noi speram...din suflet! Deocamdata la mine, dupa ce luna noiembrie a trecut cu 4 zile Kurzarbeit, se pare ca decembrie si ianuarie, va fi programul de lucru normal (probabil pentru ca majoritatea avem concediu de odihna din 18.12-11.01); La Helmut însa...saptamâna aceasta au fost concediati 50 colegi (din 300)! si din iulie pâna-n decembrie, face câte 7 zile pe luna Kurzarbeit (cred ca pe româneste se cheama somaj tehnic)!!! Ce ne aduce anul care vine...e greu de pronosticat! Dar tu ne cunosti, noi suntem foarte optimisti :-)

    RăspundețiȘtergere