sâmbătă, 26 decembrie 2009

Supa Lemongrass

Noi am servit ieri aceasta supa deosebita...O recomand tuturor iubitorilor de exotic si festiv ridicat la rang de arta culinara!

Se pregateste de cu seara o zeama de carne de gaina: se acopera cu apa o gaina-de-supa si se pune la fiert cu sare, piper, zarzavat întreg, partunjel verde si cateva foi de dafin.
Pentru supa de Lemongrass avem nevoie de:
- un litru de zeama de carne de gaina
- 500 gr. Creveti (curatati si fara cap)
- 150 gr. ciupercute Shiitake
- 40 gr. Gimbir (ginger-engl.)
- 2 tulpini de Lemongrass (iarba de lamâie)
- 2 bucati usturoi si Schalotte
- 2 Lime (lamâi mici, verzi)

Crevetii se pun în zeama de carne si se dau la fiert; se adauga Scalotte si usturoiul ( taiate felii subtiri), tulpinile de Lemongrass (care se taie fin în lungime), ciupercile si se mai lasa câteva minute la fiert. Se strecoara zeama.
Când supa are temperatura de servire, se adauga zeama de la 2 Lima. Se aseaza în farfurii câtiva creveti si câte o ciupercuta. Se poate adauga si carnea de gaina taiata felii subtiri.
POFTA BUNA!

6 comentarii:

  1. Lemongras-ul asta trebuie sa fie prazul, nu? Mare parte din ingredientele astea le-am folosit si noi la o paella... Dar supa suna bine, o s-o incercam. :) Multumim de "tips".

    RăspundețiȘtergere
  2. Lemongrass este tradus mot-a-mot: Iarba de Lamâie...am cautat pe net, cuvântul e tradus în toate limbile lumii, numai în româneste nu! de aceea am legat link-ul cu poze...Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. De cate ori deschid Blog-ul tau e o bucurie continua. Sunt convinsa ca supa de creveti e foarte gustoasa, din pacate aici nu se gasesc doau ingrediente asa ca voi incerca fara ele.

    O admosfera sarbatoreasca deosebita, totul aranjat cu grija si bun gust, familia si mai ales zambetele voastre transmit bucuria intampinarii Craciunului.

    Pentru ca suntem in pragul dintre ani va doresc din suflet doar bucurii in 2010!
    cu drag Cici

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea Cici,
    sper ca ai serbat si tu frumos Craciunul si dupa cum spui...cu pasi mici si linistiti ne îndreptam toti spre sfârsitul anului.
    Te pup Cici

    RăspundețiȘtergere
  5. Hallo Carmen,

    acuma se explicä Silueta voasträ superbä.
    Mincare usoarä si delicatä..

    Multe salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  6. Hallo Jacob, venit din partea unui cunoscator în materie, este un mare compliment. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere