luni, 28 septembrie 2009

27 septembrie- au trecut si "alegerile"

Asa cum preconizau sondajele politice, alegerile 2009 au fost castigate de catre conservatori (CDU/CSU) care, impreuna cu liberali-democratii (FDP) vor forma noua coalitie, fiindu-le suficient sa detina majoritatea. Angela Merkel ramane deci in continuare "a noastra Angel of Berlin" si sarcina centrala pe agenda ei de lucru este "sa scoata" cat mai repede tara din cea mai dura recesiune de dupa razboi.
SPD (Partidul social-democrat)- marele infrant- cel care alaturi de CDU/CSU a guvernat in timpul ultimei legislatii, se va afla acum "de cealalta parte", alaturi de Verzi (die Grünen-ecologistii) si de cei de Stanga (die Linke), cu toate ca platformele lor politice nu se intalnesc in aproape nici un punct!
Noua, oamenilor de rand, nu ne mai ramane decat sa asteptam...Cu siguranta rezultatele schimbarilor le vom simti cât de curând!
Pesimistii spun ca "va ploua" cu concedieri si ca echilibrul stabilit inaintea alegerilor, a fost doar "linistea din-naintea furtunii"!
Eu fac parte dintre optimisti :-) si sper in reforme sociale- in adevaratul sens al cuvantului, intr-o reglementare cat mai rapida a sitemului financiar, intr-un viitor linistit... Am I a dreamer?

.

2 comentarii:

  1. Iar eu ma bucur ca PSD-ul vostru(daca-i la fel ca psd-ul nostru) a pierdut.Mie nu-mi plac socialistii care doar trambiteaza idei umanitare si atat,de facut fac ceilalti,ca asa e intotdeauna...unii vorbesc si altii fac.
    Iti doresc ca sperantele tale legate de tara in care traiesti sa-ti devina realitate.Oricum,am inteles ca pe acolo,pe la vestul Europei criza e pe sfarsite,sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai asta ne intrebam si noi zilele astea, Elisa draga!?!
    Multe fabrici mari, anunta tocmai saptamana asta "program redus de lucru"- pana la sfarsitul anului...Cu alte cuvinte: greul acum incepe!
    but...don't worry be happy :-)

    RăspundețiȘtergere