joi, 7 ianuarie 2010

Baroc, rococo si multa zapada (2)

Pentru ca ne aflam la doar câtiva kilometri de Austria, am hotarât ca e pacat sa nu admiram Lacul Plan/ Plansee din Alpii Ammergau.
Întregul lac era acoperit cu o pojghita de gheata, pe care însa nu ne-am aventurat sa verificam cât de stabila ar fi! Atât apa cât si gheata sunt aici deosebit de clare, lacul fiind foarte îndragit de scufundatorii amatori. În sezonul de vara si toamna se pot face ture cu vaporasul, acum însa natura toata pare parca încremenita, oferind totusi aspecte hibernale încântatoare!
Îmi place mult iarna, însa privind sub aspectul lungimii zilei, acest anotimp te obliga sa comprimi excursiile de o zi la câteva ore, dat fiind faptul ca se lumineaza târziu si se însereaza foarte devreme. Am fost deci nevoiti sa ne întoarcem repede în Germania, deoarece ne-am mai propus un scurt popas în Ettal, sa vizitam mânastirea benedectina cu acelasi nume Kloster Ettal, ale carei pietre de temelie a fost pusa în 1330. În timpul domniei împaratului Ludovic al IV-lea al Bavariei, biserica rotunda a mânastirii este construita în stil gotic si reprezinta punctul de atractiei al acestei mici localitati din circumscriptia Landkreis Garmisch-Partenkirchen.
Drumul spre casa l-am facut amintindu-mi de amurgul lui Bacovia. M-au înveselit însa fulgii marunti ce au hotarât spontan sa dea un mic spectacol, dansând în fata farurilor de masini.
Acasa ne-am mai bucurat o data, întâmpinati fiind de luminitele vesele ale instalatiilor elecrtice ale casei noastre, pe care sincer - cu regret, le vom demonta la sfârsitul acestei saptamâni...Craciunul a trecut, a trecut si Boboteaza...

PS: Daca cineva îsi propune sa petreaca un concediu în Bavaria/Bayern, îl asigur ca are ce vedea! Interesatilor le pot da, cu mare placere, informatii cu privire la rute turistice, în care sa fie cuprinse cât mai multe atractii.

8 comentarii:

  1. Din 1969 n-am mai revăzut Austria, doar de la distanţă, din avion...

    RăspundețiȘtergere
  2. O-ho-ho! Dar Germania? Bavaria? Ce zici? sunt un ghid bun! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oho! Mi s-a facut dor de Garmisch. Am stat acolo 1an si am prins doua ierni marete. Cu troiene cat usa de am ramas inzapeziti in casa pana au venit sa mature zapada. Am vazut atunci in 1998 si Kloster Ettal daca nu ma insel are si colegiu?
    Tot visez de cativa ani la inca o iarna in Garmisch sa vizitez baietii carora le-am fost au pair. Acum sunt adolescenti. Dar uite ca avem si noi zapada si suntem prinsi aici in urmatoarele trei week-end-uri. Odata tot ajung insa in Augsburg am acolo o fosta colega de generala din RO....

    RăspundețiȘtergere
  4. Da asa este Ceska777, Klosterettal are Benediktinergymnasium si Internat.
    Heeei! Tu esti de atâta timp deja aici? eu voi împlini la sfârsitul lui august, 10 ani :-) si de la început, am locuit doar în Augsburg.
    Schnee-Tief Daisy se face si la noi observata! Azidimineata a nins tare frumos si la ora amiezii am mai încercat o data sa fac un om-de-zapada dar...zapada nu se lipeste! :-(
    Tare mult m-as bucura sa ne vedem. Când ai de gând sa treci prin Augsburg, neaparat sa-mi dai de veste. Abia astept sa ma joc cu Gâza!

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen, in 1998-1999 am fost un an au pair, apoi am revenit in RO. In 2006 mi-am cunoscut sotul, in 2007 ne-am casatorit si am venit aici (adica invers, intai am venit apoi ne-am casatorit) si a venit gaza pe lume. Deci am doar trei ani si cateva luni de cand sunt aici...
    Cand ajung in Augsburg sigur dau un semn.

    RăspundețiȘtergere
  6. A-ha! Frumooos! Ma bucur pentru norocul tau si va urez o viata fericita împreuna! Gâza va fi tot timpul lumina voasta!
    Abia astept sa va cunosc! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce norocosi ca sunteti la doi pasi de Austria, de Elvetia... Noi nu putem vizita decat Bulgaria la o distanta comparabila :( Inca nu am indraznit sa trecem granita la sud de Dunare; ultimii prieteni care au fost acolo, de Revelion, ne-au povestit ca o familie din grupul lor s-a intors fara masina; le-a fost furata. Suntem in Europa, dar parca nu e Europa.

    RăspundețiȘtergere
  8. :-( Groaznic! ma refer la furtisaguri!
    * Într-adevar norocoasa pozitie! Nu numai de Austria, Elvetia, unde ajungi în 2-3 ore cu automobilul! Augsburg-Paris cu TGV dureaza 5 ore si ceva! si ceva mai mult, 7-8 ore cu automobilul în Olanda, Belgia, Polonia, Cehoslovacia si peste 10 ore în Danemarca. Doar în Anglia este ceva mai complicat de ajuns: ori îti faci curaj si uiti incidentul de la Eurostar... sau o iei cu feribotul...Varianta pe calea aerului este aceeasi ca din Bucuresti :-)

    RăspundețiȘtergere