luni, 16 noiembrie 2009

Ploua...Ploaie de noiembrie!

În ultima vreme, Mama spune ca nu-i place sa mai calatoreasca la mare distanta si da vina pe vârsta! Care vârsta?! "Mamele au o vârsta unica, nu exista mame tinere, mame batrâne, mame frumoase sau urâte: exista doar mame" a spus scriitoarea italianca Alba de Céspedes si are perfecta dreptate! Mama este prietena cu câtiva ani "mai mare" ca mine...eu sunt foarte tânara si deci Mama e tânara! Ah! ca fetele mele au deja 20 de ani...e problema lor daca se grabesc asa, sa ma ajunga!
Ziua de 19 noiembrie este o zi speciala: este ziua Mamei mele!
Pentru ca ne despart 1500 de kilometri, m-am gândit - acum mai bine de o luna, ce cadou mai frumos as pute sa îi fac, decât sa-i sun pur-si-simplu la usa, sa-i cânt personal "La multi ani!" si sa o scot la un local şic, cu musafiri cu tot (presupunând ca nu ar fi chiar singura) !
Zis şi facut! Împreuna cu sotul meu, am rezervat bilete la avion, ne-am programat concediu pentru câteva zile şi am pastrat secretul, tatonând terenul per telefon, sa avem putin control asupra starii de spirit.
Totul a functionat conform planului pâna saptamâna trecuta!
Eu sun de obicei cam de 2-3 ori pe saptamâna. Miercuri nu mi-a raspuns însa la telefon, indiferent la ce ora am încercat...Joi mi-a raspuns pe telefonul mobil - din spital!
Azi... tot din spital...
Sper din suflet sa se puna pe picioare si joi sa sarbatorim, macar acasa daca nu la "Butoiul de aur" care , pentru asemenea ocazii, este restaurantul ei preferat!
Mai sunt trei zile...

E noiembrie...ploua cu galeata...si sunt trista...

10 comentarii:

  1. Of, imi pare rau de veste... Stii ce? Eu as fi de parere sa-i spui ca vii, si sa-i spui ca era planificat dinainte, ca sa nu creada ca boala dansei v-a speriat si ati pornit la drum... Eu stiu, zic si eu...

    Nu spui nimic de diagnostic dar sper sa fie mai mult o spaima. Abia astept sa vad fotografiile de la petrecere.....

    Te pup si multa sanatate mamei tale, daca e ca tine sigur e o fire vesela si optimista...
    Carmen, drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Carmen! tu stii, doar pregatisem si surpriza cu cartea ta!
    Asta e...ea are de mult un ulcer duodenal; l-a tratat tot timpul cu tablete, prafuri, bandaje gastrice; Anul trecut s-a anemiat si dupa rezultatul investigatiilor s-a parut ca este o pierdere de sânge - interna - deci a facut un tratament si regim adecvat pâna acum. Anemia însa a avansat...Nici nu-mi spune clar, ca nu vrea sa ma sperie. Acum în spital, a primit transfuzii, a facut o reactie cu temperatura...Azi a primit perfuzii de hidratare, temperatura e din nou normala...Ea face pe vesela la telefon, dar eu îmi fac probleme, ca nu e totul asa din senin!

    Da, pe de o parte ai dreptate, poate e mai bine sa-i spun ca venim...pe de alta ma gândesc ca se agita mai tare! Nu stiu ce sa fac?!
    Speranta nu am abandonat-o! Eu cred totusi ca joi îmi va deschide usa, acasa!

    te pup si multumesc de gândurile bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie ca joi să se arate o zi luminoasă! De pe acum, la mulţi ani!

    (Un "butoi de aur" ştiu în Sibiu, măcar că nu l-am prea frecventat).

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult Vania! Avem nevoie mai întâi de o joi si apoi de o duminica luminoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. trista poveste pui tu aici! Dar eu stiu ca dupa ploaie vine soare! Sa dea Dumnezeu sa veti parte de o zi minunata JOI, asa cum foarte frumos ai planuit!
    Din inima doresc Mamei Tale multa sanatate si La multi, multi Ani! :-))

    RăspundețiȘtergere
  6. Optimismul si simtul umorului nu te pot decat ajuta in aceasta situatie. Si eu imi indrept gandurile bune spre tine si iti doresc sa va regasiti bucurosi si sanatosi joi. Sa iti traiasca mama si sa te aline si sa te alinte multi ani de acum incolo. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Codruta!
    Multumesc Calatorule!

    Azi i-am spus totusi mamei ca venim si atunci a vorbit cu doctorita. Are voie sa iasa din spital joi , cu 2 ore înainte sa sosim noi. Eu i-am spus:
    "Ai exact timp sa te faci frumoasa! ca iesim la restaurant sa te serbam!"
    Si ea mi-a raspuns:
    "Ei- ce frumoasa! sunt palida ca o stafie...dar trebuie sa dau repede cu aspiratorul si sa sterg praful ca de doua saptamâni sunt în spital!"
    De asta mi-a fost frica! în loc sa-si vada de sanatate, ea se grabeste la curatenie sa nu cumva sa vada ginerele vre-un fir de praf! Asta e MAMA! Am certat-o, mi-a promis ca nu face nimic...dar stiu ca nu se poate abtine! Macar de ar fi în putere!
    Abia astept sa o vad! Bagajele sunt gata... Numai mâine nu-i poimâine!

    Pâna la urma tot razbeste soarele!
    Multumesc tuturor pentru urari si gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Carmen, sa va vedeti cu bine si sanatosi - si sunt sigura ca mamei tale vestea pe care i-ai dat-o o insanatoseste mai mult decat 5 perfuzii. Faptul ca veti fi impreuna o sa fie nu numai prilej de bucurie si sarbatoare dar si un bun medicament.

    Drum bun sa aveti, multi ani mamei tale si fie ca in cateva zile toate aceste framantari sa fie doar o amintire.

    Carmen, drag

    RăspundețiȘtergere
  9. Sănătate multă! Şi La mulţi ani pentru ziua de 19!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine ai intrat pe pagina mea cell61! si multumesc mult pentru urari! :-)

    RăspundețiȘtergere