duminică, 17 ianuarie 2010

"Saptamâna Verde"

Între 15-24 ianuarie în BERLIN, se desfasoara traditionalul Târg-International Saptamâna Verde (die Internationale Grüne Woche) cea mai mare expozitie de produse ecologice, agrare, alimentare si horticole din lume. Anul acesta se serbeaza cea de a 75 editie si ca în fiecare an, participa 56 tari cu peste 1600 standuri de prezentare si desfacere.
Acum 2 ani, dupa ce am vizitat "locul de munca" al lui Angie si a celorlalti politicieni germani, am pertecut o zi întreaga, pierzîndu-ne pasii în Messegelände pe cei 115.000m² (se spune ca târgul înregistreaza peste 500 000 vizitatori). O simfonie a culorilor, florilor, legumelor, fructelor, miresmelor, a porturilor nationale. O excursie gastronomica pe toate continentele lunii, ce ofera posibilitatea de a testa produse deosebite, unde buna dispozitie si muzica se împletesc cu traditia culinara, rezultatul fiind un spectacol unic...O experienta ce merita traita, macar o data în viata!
Bineînteles ca am cautat imediat standul României, care trebuie sa spun cu parere de rau, s-a prezentat destul de înghesuit, sarac si neprofesional, oferind spre proba si vânzare câteva produse de artizanat, miere, produse de panificatie, produse lactate, din carne si viticole (vinurile românesti spre degustare în pahare de plastic gigil) dar, din dor, dragoste si bucurie, am cumparat un cozonac, 3 borcanele de miere si un Muscat Ottonel...

6 comentarii:

  1. Hallo Carmen,

    nu trebuie sä fii dezamägitä , gindestete cit costä asa o Prezentä la o Messe.
    Nu uita incä , cä Rominiei ii mai trebuie un pic pinä la Nivelul nostru.
    deocamdatä , are Rominia alte probleme...
    O sä vedem ce o sä fie mai incolo


    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce surpriza! Jacob imi scrie mie! :-) Tocmai am admirat meniul de duminica prezentat de tine azi!
    Exista telepatie?! :)
    Despre teme Messe, daca gândesti asa...ai dreptate! Doar ca eu ma mândresc ca sunt românca si lupt sa dovedesc si altora ca România si e grozava!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo Carmen,

    de ce sä nu scriu. Am lipsit mult am fost in Streß , de acea nu m-am uitat cine mi-a scris Comentar. Astäzi am väzut si prompt am venit la Tine.
    Cine imi däruieste mie o Vorbä bunä , primeste garantiert de la mine tot asa inapoi.
    Scuze numai de Intirziere.
    Am crezut cä este o altä Carmen...


    Multe Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, eu te urmaresc de mai multa vreme si admir tot ce prezinti tu: Kunst! am scris dupa Silvester, când ai revenit pe blog dupa o pauza mai lunga si m-am bucurat ca nu ai abandonat blogul! Nu am stiut ca vorbesti româneste, m-am mirat când am vazut câti români scriu...
    Te rog spune-mi, ai un restaurant sau...gatesti din hobby? Este fantastic cât de profesional lucrezi!

    RăspundețiȘtergere
  5. uite o informatie foarte buna
    multumesc pentru ea
    o zi buna
    :)

    RăspundețiȘtergere