duminică, 24 ianuarie 2010

Surrogates

Da, am fost din nou la cinema!
Dupa ce am vazut "2012" si "Avatar" am crezut ca în Sci-Fi nu se mai poate spune ceva, macar cateva luni! Dar de doua zile a fost lansat "Surrogares"( în SUA ruleaza deja din septembrie anul trecut) si... va spun: filmul trebuie vazut!
O combinatie perfecta între action, science fiction si thriller, un film în care binele învinge în final si...poti pleca spre casa multumit ca totul este sub control, fara sa ai senzatia ca esti pândit de umbre negre la colturi de strada. Ideea filmului însa, este atât de "nebuna" ca îmi chiar vine sa chiar cred ca pasim spre lumea Surrogates!
Câti copii se mai joaca azi în fata casei "prinselea" sau "de-a v-ati ascunselea"? Sa sa întreb mai bine: mai stie cineva regulile jocurilor?... NU! Copiii generatiei de azi au camere proprii, computer pe birou si legatura la internet; vin de la scoala si se închid cuminti în camerele lor unde îsi fac lectiile si apoi se distreaza cu prietenii online. Noi adultii, gasim deasemenea comod sa vizionam un catalog online, sa cumparam si sa platim online. Nu ne mai facem timp sa scriem o felicitare prietenilor, trimitem doar un mail. Fiecare student are azi un laptop...pe vremea când eram eu studenta, Facultatea de Mecanica avea un computer cu cartela perforata, mare cât o jumatate de camera! Progresul este ametitor, însa...în ce directie ne îndreptam? Câti dintre noi mai participam la actiuni banale, care sa ne tina în contact cu societatea în care traim?! Câti dintre noi facem sport regulat? Câti dintre noi ne invitam prietenii în vizita? Câti dintre noi întind o mâna de ajutor unui vecin sau unui trecator necunoscut aflat la ananghie?
Toate acestea ar trebui sa ne dea de gândit! Si daca ati vizionat filmul...schimbati ceva în viata proprie, nu care cumva sa ajungem în situatia Surrogates!

10 comentarii:

  1. Hallo Carmen,

    am väzut un pic din el Online ( nu prea am Timp)
    si da este o Fiction care e copiatä o Parte din Viata noasträ sau cum isi doresc multi Oameni Viata astäzi.
    Inteleg un pic mai bine decit altii pentru cä asta este Meseria mea, si stiu cit de mari sint Pretentiile pe Zi ce trece la Technologie.

    O Searä minunatä iti doresc

    LG Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Jacob,
    si tie o seara cât mai agreabila si mâine, un start bun în noua saptamâna de lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La americani e aproape o regulă ca binele să învingă în final. Metis de rus cu neamţ, simt nevoia biruinţei perpetue a binelui, motiv pentru care nu-s mare amator de film american (uneori, le mai fac şi ei pe gustul meu)...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata Vania,
    cine nu-si doreste sa iasa din necazuri, sa gaseasca o rezolvare pozitiva a propriilor probleme?!Chiar si unii criminali spun ca nu au vrut sa se întâmple tragedia si ca daca ar putea da timpul înapoi, ar repara greseala fatala!
    O saptamâna cât mai agreabila si...cu cât mai multe cadouri si bucurii! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. oki
    m-ai convins sa il vad
    :)
    merci de caldele recomandari
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, da Belle! sa mergi sa-l vezi! este impresionant! sa-mi povestesti parerea ta :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, Carmen, am vazut filmul si...acum ca citesc ce ai scris tu aici, realizez ca AI DREPTATE! eu nu am gândit mai departe de actiunea filmului! Trebuie sa ma mai duc odata la cinema!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah Liliana, daca mesajul filmului e altul...pardon! nu am vrut sa induc pe nimeni în eroare. Poate tu ai perceput altceva. Nici o problema si nici o mirare :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cool! mie mi-ar place ideea sa-mi trimit Surrogatul din când în când la serviciu! :-) Dar ai dreptate...ar fi o lume artificiala...la ce bun sa mai traim?

    RăspundețiȘtergere