marți, 18 august 2009

LACUL LEBEDELORUna dintre cele mai mari pasari de apa ce poate zbura, lebada, a fascinat inca din timpurile Greciei antice si pana in epoca moderna, a inspirat compozitori, pictori, balerini, bijutieri, a induiosat in povesti si basme fiecare generatie de copii. Oare de ce? Poate pentru ca "lebada e gratioasa" cu gatul lung, are miscari lente si elegante, este de un alb imaculat – simbolizand puritatea? sau mai rar, total neagra – simbolizand insingurarea?... Poate pentru ca partenerul ei este unul pe viata, fidelitatea absoluta fiind idealul nostru de convietuire?...
Fiecare lac are cel putin o familie de lebede si o multime de rate si gaste salbatice, care de cand cu modificarile climatologice, raman aici si peste iarna. Practic, lacul le apartine; au invatat insa sa fie tolerante...impartind paradisul natural cu oamenii.
In cateva minute cu masina sau bicicleta, cele 5 mari lacuri din imprejurimile Augsburgului, testate cu regularitate de catre Ministerul Sanatatii stau la dispozitia iubitorilor de natura. Inconjurate de padure, ofera combinatia ideala celor ce doresc sa simta pentru cateva ore "miroasul de concediu".
Recunosti cumva farmecul atmosferei estivale de la Marea Neagra. Singura deosebire este ca aici apa e clara si limpede, iar putinele valuri sunt produse doar de catre un vaporas cu telecomanda... In cate o zi este foarte aglomerat, dar un loc'sor -mai mult sau mai putin romantic, gaseti oricand!

A devenit obisnuinta ca bucatile de paine ramase dupa picknick sa fie oferite pasarilor. Dupa-amiaza, cand soarele are razele mai tocite, apar pe serii la mal si cer sa fie hranite (un tip modern de simbioza). Fiecare copil stie ca daca se apropie prea mult de puii dragalasi, imbracati in puf cenusiu, vor fi atac ati de Mama sau Tatal-Lebada- care in asemenea situatii nu realizeaza ca si cei mici sunt tot un fel de pui!
Ce poate fi mai frumos intr-o zi caniculara, decat o baie buna- racoritoare, intr-un lac curat, in perfecta armonie cu natura?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu