joi, 14 ianuarie 2010

Vancouver 2010


Vancouver 2010
"This will be Romania's 19th appearance at the Olympic Winter Games. Romania has qualified one figure skating entry in the men's event, likely to be filled by Zoltan Kelemen who finished 32nd at the 2009 World Championships. Other disciplines in which Romania traditionally competes are alpine skiing, biathlon, bobsleigh. cross-country skiing, luge, short track speed skating and long track speed skating.
Andra Nedelcu of North Vancouver is hoping to compete in the inaugural Olympic ski cross competition for Romania.
Romania is not expected to win a medal during the Vancouver 2010 Olympic Winter Games."

CE FRUMOS A FOST!
1968 Grenoble -Bobsleigh-Two-man-Bronze -Romania-NEAGOE, Nicolae / PANTURU, Ion

Caut de câteva zile informatii actuale despre sportivii români participanti la JO Vancouver 2010 si...nu gasesc...Poate cineva sa ma ajute? Am gasit câteva nume: Szilvester Kozma, Remus Tudor si informatia ca "Dupa rezultatele sportivilor de pana acum am putea deplasa cam 32 de concurenti in Canada" Vreau sa stiu macar numele celor din lotul olimpic. Multumesc anticipat :-)

8 comentarii:

  1. de retinut ca Zoltan Kelemen participa "pe propria raspundere", pentru ca el are un handicap fizic; nu are un ochi, in urma unui accident din copilarie. insa asta nu l-a oprit cu nimic ca sa-si vada visul implinit. toata admiratia si respectul!

    RăspundețiȘtergere
  2. vom avea 32 de sportivi in delegatia Romaniei la Vancouver. stiu ca Eva Tofalvi, cea mai valoroasa biatlonista a Romaniei va fi acolo. se pare ca lista finala cu sportivii romani participanti la Olimpiada se va definitiva abia saptamana viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, multumesc mult pentru informatiile date; chiar credeam ca nimeni din blogosfera nu este interesat de sporturile de iarna la nivel mondial!
    Pe mine ma intereseaza si pentru români tin totdeauna pumnii!
    Daca Kelemen spui ca e handicapat, atunci el nu participa la Paralimpiada (12-28 martie)? Si eu am un profun respect pentru aceia care nu se dau batuti nici macar(!) de un handicap!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ba paricipa la Olimpiada, dar "pe propria raspundere"; ceea ce inseamna ca organizatorii nu-si asuma raspunderea daca i se intampla ceva in timpul concursului. asa a concurat si la europene si la mondiale. In tara a luat de doua ori titlul national. vezi aici:
    http://www.protvmagazin.ro/articole/5307772/Zoltan-Kelemen-reprezinta-patinajul-rom-nesc-la-Jocurile-Olimpice-din-2010.html

    RăspundețiȘtergere
  5. uite-l pe Zoltan la Europenele de anul trecut: http://www.youtube.com/watch?v=vhPw-Z4Uk64

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent Alina! Multumesc înca o data! Te pup :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca sa nu-ti raman datoare, desi poate te-ai documentat intre timp:
    26 de romani au obtinut pana acum calificarea la Olimpiada de iarna de la Vancouver. Acestora li se mai pot adauga si alti sportivi aflati inca in cursa de calificare la Jocurile Olimpice.

    Biatlon: Reka Ferencz, Mihaela Sabina Purdea, Dana Elena Plotogea, Eva Tofalvi şi Alexandra Raluca Stoian;

    Schi Alpin: Edit Mikloş, Ioan Gabriel Nan, Dragoş Staicu;

    Schi fond: Monika Gyorgy, Petrică Hogiu, Paul Constantin Pepene;

    Bob: Ioan Dănuţ Dovalciuc, Florin Crăciun, Nicolae Istrate, Ionuţ Andrei, Alina Savin, Carmen Radenovic;

    Sanie: Andrei Anghel, Cosmin Chetroiu, Paul Ifrim, Raluca Stramaturaru, Violeta Stramaturaru, Mihaela Chiraş, Valentin Creţu, Ionuţ Ţăran;

    Patinaj: Zoltan Kelemen

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina,
    multumesc mult. Nu, nu am avut timp sa ma documentez si acum domnesc, pentru ca am primit mura în gura. Înca odata multumesc! :-)

    RăspundețiȘtergere