luni, 25 ianuarie 2010

Din nou despre DACIA


Pentru ca stie ca ma bucur pentru orice succes românesc, Jacob mi-a trimis azi pe mail urmatorul link, din care este de aflat ca "Auto Scout 24" lauda automobilul DACIA LOGAN MCV într-un articol din 19.01.2010. "Fara egal" se intituleaza si încerc sa traduc mai departe:
"Am cautat îndelung, am discutat si interpretat. Si am tras urmatoarea concluzie: Pentru Dacia Logan MCV, nu există partener pentru o comparaţie adecvată. Pentru ca, o alta masina nou-nouta, pentru bani mai putini nu este posibil - nici chiar masinile Grupului China nu au reusit -o problema de imagine. Acestea fiind spuse, Dacia - fiica a Renault, nu are nici un concurent."
.
Si pentru ca tot povestesc aici despre DACIA, vreau sa va mai spun ca eu, când spun Dacia, gândurile-mi amesteca involuntar cele mai dulci pagini ale istoriei: geto-dacii, Burebista, Decebal, Traian, Sarmizegetusa...si ma enerva groaznic, de câte ori auzeam rusii povestind despre o iesire la "casa de vacanta" sau "gradina de sfâsit de saptamâna", folosind expresia: am fost la "Dacia"! Dar tot eu, râzând, mi-am imaginat o explicatie a acestei expresii: poate Dacia a înseamnat pentru ei, o oaza de liniste si frumusete, si pentru ca nu au putut-o avea, si-au construit fiecare ...o Dacie?! he-he, dar acum fara gluma! Zau! rusii, din Rusia sau de oriunde în lumea asta si nemtii din fosta RDG numesc cabana privata sau gradinuta cu baraca: DACEA! (Dacha- pe engleza)

6 comentarii:

  1. Hallo Carmen,

    Tare frumos Articol. Compliment.
    Eu am altä Legäturä cu Rominia ca si Tu , da si eu mä bucur sä aud positiv de Tarä.
    Si mai ales cä Vestea asta este marcantä pentru Industria romineascä. Felicitäri zic si doresc sä reuseascä mai departe tot mai multe asa Performante.

    LG Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Jacob,
    multumesc pentru link :-)LG

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fain ai înpletit cuvintele! Grozav!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti prea draguta Liliana! Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi vine sa cred, dar ma bucur! Merge Dacia pe piata internationala = locuri de munca pentru români :-)
    Cat priveste Dacea...buna gluma!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bucura-te pentru ca e adevarat! ca si "gluma" de altfel :-)

    RăspundețiȘtergere