sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Un film pentru bloggeri

Daca înca nu ati vazut filmul JULIE & JULIA va recomand sa o faceti neaparat. Nu degeaba a primit atâtea nominalizari!
Cu toate ca premiera a avut loc în septembrie 2009, eu am vazut filmul doar azi. O superba poveste despre viata de familie, despre prieteni, relatii sociale, despre prietenii virtuale, despre viata de blogger, despre tot!
Am râs zgomotos, am lacrimat, m-am lasat timp de doua ore emotionata de simpatica poveste a celor doua Julie si Julia.
Daca mai punem la socoteala faptul ca povestea filmului are ca baza personaje reale (autobiografiile scrise de Julia Child/ "My Life in France" si Julie Powell/"Julie und Julia") atunci nu stiu ce ar mai trebui spus sa va stârnesc curiozitatea! Va doresc o cât mai placuta si curânda vizionare!
Aaaa! Ati vazut deja filmul? Atunci va invit sa-mi spuneti parerea :-)

12 comentarii:

  1. Vazut filmul, citit cartile Juliei Child!Nota 10+
    Aici , in America, Julia Child a fost si este considerata un icon in amisiunile culinare si de catre chefs.
    Atunci cand am vazut filmul, am luat hotararea sa urmez si aici cariera pe care am avut-o in Romania, adica chef!
    Drept urmare, studiez pentru un major in culinary arts!
    Toate cele bune, weekend calduros!(Stiu ca in Europa este foarte frig!).

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello Tartoras,
    Ai citit chiar si cartile?! Dupa sau înainte de a vedea filmul?
    Îti doresc sa reusesti cât mai repede îndeplinirea visul profesional!
    O seara placuta în continuare Tartoras!
    PS: Unde locuiesc eu, în sudul Germaniei vremea este...blânda pentru anotimpul în mijlocul caruia tocmai ne aflam. Acum, la 20:30 sunt -2°C

    RăspundețiȘtergere
  3. Crtile le-am citit inainte de a vedea filmul, ele m-au facut sa vreau sa vad filmul.
    Multumesc frumos pentru incurajari!
    Apropos de vreme , in Romania sunt in jur de -26-27 de grade Celsius!Brrrr!
    Seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tartoras, de ce am întrebat? pentru ca mie mi se întâmpla ca daca am citit cartea, am dorit sa vad si filmul...dar daca am vazut filmul, lectura nu mi-a mai facut placere :-(
    Cuuum? România "a oprit" încalzirea centrala?! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen draga, multumesc pentru recomandare! Am citit multe despre film si actorii lui; ma voi duce negresit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare cum fac sa ajung la cinema? Cine se ofera sa faca babysitting?

    RăspundețiȘtergere
  7. Hallo Carmen,

    de Film nu pot sä zic nimic , da Idea este foarte frumoasä, da Rezetele sint classice si ( imi pare räu ) nu am gäsit nimic care sä nu fii cunoscut in ele..Vorbersc de Rezete pentru cä toatä Lumea vrea in ultimul Timp numai Rezetele( aicia este incä de remarcat Naivitatea Media Konsumetilor. Cred cä dacä in Film totul este super si in Realitate trebuie sä fie tot asa)
    Mincare cum fäcea si Bunica..
    Dacä ne uitäm la noi aicia in Germania si vedem cu ce Efort mare se vinde Ideea de Bucätärie nu avem de ce ne mira cä Filmul este asa de apreciat.

    O Duminecä minunatä iti doresc
    Jacob

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceska777, Opa Reiner spre exemplu ;-)Dureaza 2 ore...Dar filmul trebuie vazut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hallo Jacob,
    eu am vazut doar filmul, nu pot sa spun nimic despre retete. De altfel nici nu ma pricep...la gatit (as fi schimbat caracterul scrisului în "litere foarte mici" dar nu pot, aici la comentarii :-( ). Mie mi-a placut filmul! Dar si filmul arata în viata ambelor Julie/Julia câte greutati au întâmpinat si ca doar un caracter puternic si o vointa de fier le-a dat putere sa merga mai departe...nebanuind nici una dintre ele ca sunt pe drumul Marelui Succes!
    Dar ai dreptate: a trai bine de pe urma muncii de creatie...este o chestiune de NOROC! nu ajung doar talentul si daruirea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Hallo, Carmen! Am vazut si noi (adica eu si mama) filmul, aseara. Am dorit sa-l vad de curiozitate, pentru ca am auzit si pro si contra. Am auzit oameni care mi-au spus ca e plicticos. Ce-i drept, pe maica-mea n-a "prins-o" desi m-as fi asteptat sa rezoneze la asa un subiect. Insa mie mi-a placut, pentru ca eu nu sunt o mare bucatareasa probabil si am privit dincolo de retete :) Am descoperit doua femei care au dorit sa lase amprenta in domeniul care le reprezinta. Julia iubea mancarea atat de mult incat a devenit o maestra in bucatarie franceza, iar Julie a ales sa se foloseasca de cartea de bucate a Juliei mai degraba pentru a demonstra ca stie sa scrie, decat ca ar sti sa gateasca. Tot aseara am vazut si filmul pentru care Sandra Bullock a luat Globul de Aur saptamana trecuta - The Blind Side. Tot un film inspirat din fapte reale. M-a impresionat pana la lacrimi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Alina, exact asa am privit si eu filmul. Nu din punct de vedere gastronomic. Eu am vazut cele doua femei sensibile, bune, inteligente, prinse în angrenajul societatii, cautând sa rezolve cât mai pozitiv atributiile. Meryl Streep a fost extraordinara în rolul ciudatei si putin aiuritei Julia, care traia în lumea ei buna, nelasându-se schimbata de nimic din viata înconjuratoare. Iar Julie, dulcica proaspat casatorita, m-a încântat prin sinceritatea faptelor ei.
    Filmul cu Sandra Bullock nu l-am vazut...dar promit sa o fac, apoi mai schimbam impresii :-)
    O seara placuta Alina!

    RăspundețiȘtergere