sâmbătă, 10 aprilie 2010

Daca primavara nu ne vrea, noi o vrem!

Dupa cum va mai spuneam, în ultimul timp vremea este parca pe telecomanda controlata: vineri începe sa se înnoreze si temperatura sa scada, sâmbata daca nu ploua trebuie vorbit despre noroc, iar duminica este întotdeauna ploioasa! Lunea, vremea începe sa se îndrepte, culminând miercurea când este în general soare si cald. Pentru cei care lucreaza, situatia se încadreaza la ghinion curat!
Primavara face pasi mici, mici! Imediat suntem la jumatatea lui April si în curte nu ne zâmbesc prea multe flori, doar câteva narcise, viorele si primule. Saptamâna aceasta si-au facut curaj si câteva zambile. Bobocii liliacului sunt abia de remarcat, ai marului stau parca sa plezneasca, doar ai magnoliului s-au hotarât timid sa se desfaca.
Ieri Helmut a tuns iarba - prima data anul acesta si astazi ne-am hotarât sa cumparam flori pentru jardiniere. Ca în fiecare an, am ales petunii si muscate "curgatoare". La balcon avem opt si la terasa - pe balustrada pivnitei înca patru jardiniere. Am cumparat doua porbagaje pline cu flori; combinatia culorilor nu mi se pare asa reusita ca în anii trecuti, dar nici oferta zilei nu a fost prea grozava. Banii s-au dus însa usor: cu doi saci de pamânt, chitanta s-a ridicat la peste 120€. Am muncit în bataia vântului, ca niste bravi gradinari, pâna la ora 18. Cu dureri de spate, câteva unghii ciobite si mâini înasprite, n-am mai avut nici pofta de mâncare. O salata de fructe a fost mai mult decât suficienta. Acum zacem pe canapea în fata televizorului si va spun, daca nici acum primavara nu e multumita cum arata curtea noastra, atunci zau ca nu mai stim cum sa o momim!

12 comentarii:

  1. Cam stiu ce spui tu Carmen cu vremea in DE...
    Saptamana asta a avut sotul concediu si desi am avut un aprilie tipic si noi am stat mai mult pe-afara. Aproape ca vreau sa ploua maine (dar abia maine-luni) ca sa apuc sa ajung cu treaba in casa la zi. Am facut ieri grill de doua ori in livada si pe de-asupra noastra au trecut nori negrii de imi venea sa strang tot si sa plecam ori stralucea soarele. Dar am stat de la 10:00 -18:30 numai afara. Maine vreau sa ploua caci cu treaba in casa nu o sa ajung sa ud in gradina de legume din livada. Joi am plantat 18 capsuni, am pus arpagic si mazare, azi vreau sa vad daca ajung sa seman zuchini.......in givece mici pt rasaduri,sa le pun "in camp" deja plantute in week end-ul viitor. E asa bine sa fii afara la aer..... Vine ea si primavara pe la voi. Aici au inflorit toti ciresii din livada. Nu
    stiu daca or sa tina poate mai devreme Kirschblütenfest anul asta caci nu cred sa mai tina floarea pana la sf de aprilie. Daca vin ploi in nici un caz. Pacat....
    Trebuie si eu sa ma orientez la flori de vara pt jardinierele din balcon dar nu e prea devreme pt petunii si muscate? Mai am inca primule si banutei rosii si le merge bine mi-ar fi greu sa le arunc....

    RăspundețiȘtergere
  2. O va fi ca in vis gradina voastra,defapt este deja!
    Multumesc pentru filmulet!
    Regret ca nu am si eu o magnolie,dar aici pe la noi se prinde enorm de greu!
    Odihna placuta dupa atita efort!

    RăspundețiȘtergere
  3. cu primavara trebuie sa ai rabdare! este ca si sufletul: se deschide cand primeste lumina si caldura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joco,
    vrei primavara sau flori în jardiniere?
    Daca vrei flori...sâmbata viitoare putem veni la tine :)
    Daca vrei primavara, atunci... ai ghinion, ca si noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce de culori! Si eu aveam de gànd sa fac o vizita la sere... dar trebuie sa cumpar mai întâi niste saci de pamânt fertilizant... Vântul îmi ia parte din pamânt... în fiecare an. Si apoi, am sa-mi fac si gradina! Anul acesta m-am lenevit sau sunt eu mai obosita din cauza gimnasticii. Am febra musculara azi de dimineata!
    La noi... E SOARE. Si ieri au fost 22 grade! Si apoi mie mi-e totuna... zilele mele trec la fel!
    Mi-ar placea sa am macar o zi pe luna... a mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mariana,
    Multumesc mult! Lucrul în curte/gradina ne destinde si ne "obliga" sa stam la aer curat! Nu avem legume (4 fire de rosii si 4 dovlecei, mai mult nu) doar verdeturi pentru bucatarie si flori...Flori pentru fiecare sezon si gazon. Umblam vara-ntreaga cu picioarele goale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Donca,
    ;) sau, mai bine spus, primavara are ifose si toane ca o adolescenta, acum zâmbeste, minutele urmatoare se "zburleste" fara motiv!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceska draga,
    das Leben ist kein Ponyhof - geritten wird trotzdem! francezii ar spune: C'est la vie! iar pe româneste: cu ce avem, cu aia defilam!
    Cât priveste jardinierele, îti spun din experienta: plantam la mijlocul lui martie, sau începutul lui aprilie muscate si petunii curgatoare (Hängegeranien,Hängepetunien)si avem flori minunate pâna la sfârsitul lui octombrie!Nu ne facem de lucru cu flori de sezon, odata plantate, nu sunt pretentioase, trebuie doar udate în functie de temperaturi (vara trecuta a trebuit sa udam de doua ori pe zi; acum ajunge o data la doua zile)

    RăspundețiȘtergere
  9. Giulia,
    ce ar fi daca ti-ai lua câteva zile de concediu si ai veni o fuga pâna la mine?! Îmi iua si eu liber de a serviciu si-ti arat orasul si Münchenul! Barbatu-meu ne rasfata cu cockteiluri, gratare si salate(fara calorii!). Hai ca meriti si tu un miniconcediu! Vorbesc tare serios! Te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen - ti-am raspuns si la mine pe blog. As ¨zbura¨... dar nu se poate. Nu l-as lasa pe señor pe mâna nimanui... Miniconcediul de anul trecut (dupa 4 ani si 7 luni- si neplatit) a fost stresant pt mine. Abia am asteptat sa ma întorc, sa-l iau în primire. Si asa, de càte ori ies din casa... ca sa fac cumparaturi sau sa ma plimb... vesnic sunt pe fuga.
    Va veni si timpul MEU! Nu stiu peste câti multi ani... dar eu nu-mi pierd speranta! Sper doar sa te vad în Barcelona, vara aceasta! Atunci promit sa vorbesc cu prietena mea sa se ocupe o zi de señor... desi nu e usor. Trebuie ridicat si e nevoie de forta si apoi vorbeste cu voce stinsa, ca abia daca-l înteleg eu.

    TE PUP... draga mea frumoasa... nu numai în Roz. Dar Rozul te prinde.... f. bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Giulia,
    îmi pare sincer rau :(
    Barcelona înca nu am rezervat, este înca în proiect, am dori sa venim la sfârsitul lui august, ca si anul trecut. Te voi anunta neaparat, nu voi rata sansa.
    Te pup si eu Giulia draga [ma rasfeti cu complimente; nu faci bine!o sa mi se urce la cap :)) ]

    RăspundețiȘtergere