vineri, 2 aprilie 2010

Răţuşca cea urâta

Întrebat dacă intenţioneaza să-şi scrie biografia Hans Christian Andersen a răspuns că este deja scrisă în Răţuşca cea urâtă.
Astazi se împlinesc 205 de ani de la nasterea celui mai de seama scriitor danez si unul dintre cei mai iubiti autori de povesti pentru copii din lume. Cine nu cunoaste: „Crăiasa zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”,"Degeţica", "Prinţesa şi mazărea","Crăiasa Zăpezilor", "Fetiţa cu chibriturile"?...Sunt povestile cu care generatii si generatii de copii au crescut, emotionati de impresionantele povesti.

2 comentarii:

 1. Dumnezeu sa va dea Sfinte Sarbatori binecuvantate, Sfanta Lumina a Invierii sa va calauzeasca tot restul vietii pe calea mantuirii.
  Sa fiti sanatosi si fericiti, sa va bucurati de zilele acestea de sarbatoare, sa va iubiti unii pe altii asa cum ne iubeste Domnul nostru Iisus.
  cu drag Florin

  RăspundețiȘtergere
 2. Florin draga,
  multumim pentru gândurile curate si minunatele urari. Dorim si noi, tie si familiei tale ca Lumina Sfânta a Învierii Domnului Iisis Hristos sa va aduca numai bucurie si pace în suflete si în casa. Un Paste fericit!

  RăspundețiȘtergere