sâmbătă, 3 aprilie 2010

Ajun de Pasti


Astazi am servit un meniu usor: pastrav-curcubeu la cuptor, cartofi natur cu patrunjel verde si salata de castraveti cu marar verde. La desert, doar fructe.
Vremea s-a îndreptat, nu mai ploua si chiar s-a încalzit, asa încât acum servim cafeluta pe terasa.
Deseara la ora 21 este Slujba de Înviere, mergem la Biserica catolica St. Thaddäus, de care apartine sotul. Din merindele ce le vom pune pe masa de Pasti, luam într-un cosulet ce va fi sfintit în timpul slujbei. Astazi am facut drob, salata de boeuf, salata de vinete, chiftelute, dovlecel pane. Acestea vor fi servite mâine la aperitiv, alaturi de platoul cu brânzeturi, rosii, masline si bineânteles oua; am facut o ciorba de perisoare si Duminica Pastelui servim cotlet de miel la cuptor, cartofi cu rozmarin si fasole verde îmbracata în sunculita; a Doua zi de Pasti avem friptura de vânat(cerb) cu varza rosie si Knödel (o specialitate bavareza traditionala; sotul meu e specialist). La desert avem praline de înghetata si Osterlammkuchen. Eu sunt singura din familie care si-ar fi dorit o felie de cozonac. Bunica mea facea cel mai gustos cozonac din lume! Dumnezeu s-o odihneasca! eu habar n-am, de altfel nici nu am încercat vreodata... hmmm cozonac cu nuca, cu rahat sau cu mac. Tja, s-au dus vremurile! Dar, multumim lui Dumnezeu, avem ce mânca din belsug si cu draga inima împartim meniul cu oricine bate la usa noastra. Datoria de crestin ne-am facut-o, am donat bani bisericii, care va organiza pachete pentru cei nevoiasi. Cu toate ca nivelul de trai în Germania este foarte ridicat, sunt înca destui care au nevoie de ajutor.

9 comentarii:

  1. Superb te-ai pregatit!Bravo tie!
    Paste Fericit si gandurile bune sa ne uneasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!
    Frohe Ostern meine liebe!L.G. Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos aranjamentul...."viata de vis" continua!!!
    "PASTE FERICIT" va deresc cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen , iti doresc ca alaturi de toti cei dragi tie, sa ai parte de zile de sarbatoare linistite, cu bucurii, masa imbelsugata si numai bine!
    HRISTOS A INVIAT!
    PASTE FERICIT!

    RăspundețiȘtergere