marți, 8 decembrie 2009

Ce de evenimente!


Poate va întrebati: "Ce au comun pozele mai sus atasate?" Doar un opt - al lunii decembrie!
  • Pe data de 8 decembrie a anului 65 î.Hr. s-a nascut marele Horatiu, unul dintre cei mai de seama poeti romani din "epoca augustană". Operele acestuia s-au pastrat în întregime pâna în zilele noastre. Si, poate cel mai cunoscut dicton latin: "Carpe diem, quam minimum credula postero!" ("Trăieşte-ţi ziua de azi, nu te încrede în cea următoare!") îi apartine!
  • La 8 decembrie 1876 s-a nascut Hortensia Papadat-Bengescu, prozatoare, romanciera si nuvelista din epoca interbelica.
  • Tot pe 8 decembrie 1894 s-a nascut Elzie Crisler Segar, cel care în anul 1929 l-a creat pe renumitul Popeye - the sailor man...
  • O stea a muzicii rock: Jim Morrison, solistul formaţiei „The Doors" se naste în anul 1943, pe 8 decembrie.
  • Nu cred ca exista român care sa serbeze Craciunul fara o colinda de-a lui Hrusca! Îndragitul interpret de muzica folk, Ştefan Hruşcă s-a nascut deasemenea într-o zi de 8 decembrie, în anul 1957. La multi ani! Sanatate si ..."sa traia cine asculta!"
  • "The Eagles "lanseaza pe data de 8 decembrie a anului 1976, cel mai de succes album al formatiei si anume "Hotel California" - al carui titluri au ocupat ani în sir, locuri de frunte, în topurile internationale.
  • O sumbra zi de 8 decembrie a fost pentru inegalabilul John Lennon, fondatorul celui mai influent grup (The Beatles) pentru era rock care a urmat. Idolul generatiei '70 ( si nu numai) a fost împuscat- în anul 1980 - de un fanatic ce s-a simtit ignorat.
  • La data de 8 decembrie a anului 1996 s-a stins din viata Marin Sorescu poet, prozator şi dramaturg român, membru al Academiei Române.

As mai fi putut adauga o poza...însa ce reprezinta data de azi pentru români? Pentru 49, 66% - o zi de profunda dezamagire, pentru 50,33% - înca cinci ani linistiti?!?......

Un comentariu:

  1. Mai cum le mai potrivesti! Un articol EXCELENT!!!
    Doar ca eu ...fac parte din grupul gejamagitilor! :-((

    RăspundețiȘtergere