marți, 16 martie 2010

Jocurile Paralimpice - Vancouver

Verena Bentele are 27 de ani si este campioana despre care zilele acestea scriu toate ziarele lumii. În doua zile, doua medalii de aur: 3 km. biatlon si 15 km. slalom!
Verena a venit pe lume fara a avea bucuria vederii. Nu a acceptat însa niciodata ideea de a trai retrasa si resemnata în fata handicapului. La 7 ani a dorit neaparat sa învete sa mearga cu bicileta si mai târziu a descoperit o mare dragoste pentru schi. (fotografii aici)
Astazi, vocea ei într-un interviu radio, a spulberat toti norii plumburii. Povestea ei a impresionat chiar si soarele, care a iesit scurt sa zâmbeasca. Anul trecut, se antrena pentru Campionatul national al Germaniei; zapada era înghetata si doar auzul nu mai era suficient spre a-si urma însotitorul. La un moment dat Vrena iese usor de pe pârtie si însotitorul îi transmite verbal comanda "la stânga" cu toate ca intentionase sa spuna "la dreapta"! Urmarea a fost fatala! Accidentul s-a soldat cu multiple fracturi de picior si leziuni la ficat si rinichi. Un rinichi i-a fost extirpat, restul s-a vindecat încet-încet. Însa sportiva nu cunoaste cuvântul ABANDON si deci anul acesta e din nou în competitie!
Verena este absolventa a Facultatii de literatura din München si teza ei de masterat a avut ca tema "Dezvoltarea literaturii audio". Verena încearca sa-si conduca viata cât se poate de independent. Lucreaza ca ambasadoare a organizatiei umanitare Christoffel-Blindenmission (CBM). Este o fire deosebit de vesela, o raza de lumina pentru toti aceea care o cunosc!
Admiratie profunda tuturor acestor sportivi care participa la Jocurile Paralimpice! Deasemenea tuturor care împotriva unor handicapuri, au puterea sa râda, privesc lumea cu optimism si înfrunta viata plini de speranta!
PS: Sportiva Laua Valean este singura reprezentanta a Romaniei la Vancouver. Are cineva informatii despre evolutia ei? Multumesc anticipat :)

8 comentarii:

  1. din pacate Laura Valeanu nu a terminat cursa; participa si maine la slalom urias
    http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7037088-jocurile-paralimpice-laura-valeanu-abandon-slalom.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Alinus!
    prompta ca întotdeauna :)
    OK am sa urmaresc informatia ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Impresionanta povesta cu acesti oameni minunati,care lupta sa-si faca viata mai suportabila, si mai ales folositoare!!Toata admiratia pentru ei !!(am corectat clipul,si mici modificari)

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca acesti oameni sun purtatorii unui mesaj foarte important pentru noi ceilalti: este alegerea noastra daca traim cu poverile in spate, sau daca traim celebrand viata!

    RăspundețiȘtergere
  5. JocoK,
    am sa ma uit de-seara, acum nu am acces la videoclipuri :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Donca,
    foarte frumos te-ai exprimat! asa este, ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte curajoasa aceasta persoan. Depinde numai de noi daca ne dam batuti sau luptam!

    RăspundețiȘtergere
  8. Giulia,
    se spune ca "lupta cu viata o pierzi doar o singura data"
    Tu esti deasemenea o femeie deosebit de curajoasa. Respect! si o seara placuta :)

    RăspundețiȘtergere