luni, 15 martie 2010

Masini scumpe

Într-o filiala bancara intra o blondina tânara, frumoasa si foarte eleganta. Pe când barbatii privesc cu respiratia taiata si femeile cu invidie, aceasta se apropie de unul din functionari si i se adreseaza:
-Mâine seara trebuie sa fiu la Los Angeles, în interes de serviciu si am nevoie urgenta de 5000€... Peste sapte zile ma voi întoarce si voi putea restitui împrumutul. Ma puteti ajuta?
-Stimata doamna, sigur ca se poate; însa pentru orice credit, banca are nevoie de o garantie...aveti spre exemplu o masina sau ceva bijuterii sa oferiti ca gir?!
Blondina nici nu asteapta ca functionarul sa termine propozitia, ca si arunca pe biroul acestuia cheia unui Porsche si indica din priviri automobilul nou nout, parcat chiar sub geamul bancii.
Functionarul ia cheia, se duce si se consulta cu seful de filiala, un sofer preia automobilul si-l parcheaza în subteranul bancii. Apoi blondina semneaza formalitatile si primeste suma ceruta. Dupa plecarea ei, ramân toti uluiti, pret de câteva minute.
Dupa o saptamâna, blondina bronzata si parca mai frumoasa, paseste din nou pragul filialei bancare. Se îndreapta spre acelasi functionar, caruia zâmbind, îi restituie cei 5000€. Functionarul mai încheie o chitanta de 23, 90€ - costuri pentru transferurile de cont si în timp ce blondina plateste, soferul bancii aduce masina din parcarea subterana si îi preda cheia. Aceasta multumeste zâmbind fermecator si în momentul în care se îndreapta spre iesire, functionarul nu se poate abtine si spune:
-Nu pot sa înteleg... Posedati o masina deosebit de scumpa, purtati bijuterii valoroase, contul dumneavoastra e mult în plus ... pentru ce ati cerut creditul acesta?!
-Tinere domn, mai aveti multe de învatat în viata.! Cum bine ai spus, am o masina deosebit de scumpa dar a trebuit sa plec o saptamâna din localitate, cu avionul...Unde sa gasesc o parcare mai sigura si mai ieftina pentru "bijuteria" mea? Banca dumneavoastra mi-a oferit acest confort, pentru 23,90€!
Zâmbeste si usa se închide în urma ei. Abia când Porsche-ului demara, tânarul functionar se îndrepta înca gânditor spre biroul sau...

6 comentarii:

  1. Ha ha ha ....bunnnaaaa gluma bunnaa de tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Slava Domnului ca n-am probleme din astea!-)),,,Chiar ca n-as gasi o parcare mai sigura!!!-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Joco,
    ma bucur ca râzi! În zile mohorâte avem nevoie de un motiv în plus :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana,
    vrei sa spui ca nu trebuie sa pleci în interes de serviciu în Los Angeles, nuuuu? :)))
    O zi buna Oana!

    RăspundețiȘtergere
  5. super a fost bancul asta!
    desteapta blondina!
    ne mai lipseste porche-ul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Giulia,
    mi-am dat silinta sa-l traduc cât de bine :) si mie mi-a placut tare poanta!
    în Germania este o "serie de bancuri"în care blondinele sunt bataia de joc. Dar NOI stim ca cei ce fac asemenea bancuri le fac doar din invidie, ha-ha-ha!

    RăspundețiȘtergere