duminică, 7 martie 2010

Aproape o "banca de organe"

Era dimineata de 8 matrie. Mama trebaluia în bucatarie iar cele doua mogâldete se înghiolteau susotind pe coridor.
- Hei, ce faceti acolo? întreba mama.
- Îmm, vrem sa te rugam daca poti sa ne dai câtiva lei, sa ne cumparam bomboane.
Cum pe masa bomboniera era înca plina, mama a înteles ca fetele folosesc pretextul spre a obtine ceva bani, mai mult ca probabil - pentru a cumpara un mic cadou pentru 8 Martie. Înduiosata, le mângâie pe cele doua printese - asa cum obisnuia sa le alinte si spunându-le ca prea multe dulciuri nu sunt sanatoase, le timite înapoi în camera la joaca, lasând usa intentionat deschisa. Apoi lua receptorul în mâna si ca si când ar fi vorbit cu o prietena la telefon, mama spuse destul de tare, asa încât fetitele sa auda:
- Da suntem acasa, eu tocmai am o prajitura la cuptor si fetele se joaca. Nu, înca nu am primit nici un cadou, dar tare mult mi-as dori o felicitare desenata de mânutele lor.
Efectul a fost cel scontat. Fetitele au ciulit urechile si imediat, cea mare -de 7 anisori, s-a repezit la birou, a luat o coala de hârtie, a îndoit-o cât a putut de artistic si s-a apucat de colorat. Cea mica, un an jumate mai tânara ca surioara ei pe care o idolatriza, a ramas pret de câteva minute pe gânduri, doar observând si cautând o idee identica cu cea a surorii ei, dar totusi personala, asa încât sa nu fie luata în râs ca iar a imitat-o pe cea mare.
Când prima felicitare a fost gata, fetita cu ochi albasti a fugit nerabdatoare sa o daruiasca mamei. Emotionata, mamica admira inima rosie, perfect desenate si când ochii si i-a îndreptat spre fetita, aceasta, cu glasul gâtuit de emotie a adaugat:
-Mamica, îti daruiesc inimioara mea.
Pe când cele doua se îmbratisau duios, se apropie si cea mica, cu propria felicitare în mânuta.
Mamica priveste pata maronie de pe coala de hârtie si...negasind repede o asociere potrivita se uita întrebatoare spre fetita cu ochi verzi. Aceasta cu voce timida spuse:
-Eu îti daruiesc ficatelul meu, mamico.
**************************************************************************************
Aceasta întâmplare nu am sa o uit niciodata. Fetita cu ochi albasti are acum 20 de ani jumate, iar cea cu ochi verzi va împlini peste o luna 19 ani.

16 comentarii:

  1. Minunat... Asemenea gesturi te fac sa ramai mut. Tot ceea ce mai poti face este sa zambesti cu o jumatate de gura si sa lacrimezi cu o jumatate de ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat de emotionant.Azi si baiatul meu mi-a adus o primula pe care a cumparat-o tati si mi-a daruit-o spunand "Amutani mami"

    RăspundețiȘtergere
  3. Mosule,
    ai dreptate...Timpul zboara, devenim mai întelepti dar timpul nu se mai întoarce...

    RăspundețiȘtergere
  4. David Octavian,
    sa-ti traiasca mogâldeata si sa-ti dea bucurii în fiecare zi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Veritabila declaratie de dragoste! Cu o sinceritate cum numai copiii o au....
    Sunt curioasa ce-ti aduce 8 martie de maine.
    Gaza va oferi educatoarelor cate o narcisa...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceska777,
    nemtii nu serbeaza 8 martie...În mai, Ziua mamei o sa primesc "ceva"
    Mi-l închipui pe Gâza cu narcisa-n mâna :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooooo, superb! Copiii sunt minunea vietii! Ce frumos ca ai trait asa o clipa! Esti o mamica de invidiat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Zâna,
    multumesc lui Dumnezeu pentru sansa asta!
    si tie pentru compliment :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ohhhhh, ce emotionant!
    Intr-adevar numai copii pot face asemena gesturi frumoase...
    LA MULTI ANI , Carmen, pentru 8 martie, sa te bucuri in continuare de fetele tale si de familia ta minunata!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hello Carmen, nu este o zi potrivita de dat explicatii, dar este cea mai potrivita zi sa-ti urez un sincer La multi Ani cu sanatate si fericire alaturi de familia ta si toti cei dragi, acum de 8 Martie! povestioara ta a fost ca o secventa de film, deci primeste un "OSCAR" de la mine pe tema asta :)) numai bine si imbratiseri calde de California! pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Alina,
    copiii cu inocenta lor sunt marea surpriza a vietii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tartoras,
    o zi minunata si tie, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nina,
    esti o draguta, multumesc mult. si daca ne jucam de-a Oscarul, trebuie sa multumesc foarte mult mamei mele care m-a educat, fetitelor mele care mi-au luminat viata de când au venit pe lume, sotului meu care ne-a acceptat pe toate trei si am fondat o noua familie, prietenilor, vecinilor si colegilor de serviciu...Va multumesc si va iubesc! Ha-ha-ha, suna veritabil, nu?
    Te pup Nina :) O zi frumasa si vesela!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da Carmen draga, esti o norocoasa! Ma bucur sincer pentru tine. Si fetitele tale sunt norocoase ca esti tu mama lor; dar mai ales Helmut ca are asa o minune de nevasta. Frumos! Asta imi da o stare de optimism. Viata poate fi si frumoasa! Entuziasmul ca care intampini fiecare anotimp este molipsitor. Daca mai multi oameni ar gandi ca tine si mai ales ar impartasi si semenilor lor bucuria ta de a trai, ei bine atunci lumea ar fi mai putin trista, asperitatile de zi cu zi s-ar diminua si uite asa cu generozitate sufleteasca s-ar colora si zilele gri. Nu?
    cu sincera admiratie a ta prietena Cici

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga mea Cici,
    multumesc pentru frumoasele cuvinte pe care mi le transmiti aici...si îti multumesc pentru ca esti prietena mea! Faptul ca o banala întâmplare a facut sa ne cunoastem, este înca o dovada ca NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLATOR! Te pup :)

    RăspundețiȘtergere