vineri, 19 februarie 2010

Copilaria si primavara


De câte ori se apropie primavara ma cuprinde nostalgia vremurilor când fetele mele erau mici. Ca orice mamica, "m-am jucat" cu fetitele mele, îmbracându-le ca pe papusi, cu rochite si pantofi asortati, punându-le fundite în par...Doamne cât erau de dragute! Erau cuminti si simpatice foc! Când ne vizita, fratele meu spunea "voi nu aveti nevoie nici de televizor, nici de radio"...
Dar ce spun eu aici?! "orice cioara îsi lauda puii" fiecare mamica simte la fel, este un instinct...
Însa un barbat care sa vada lumea prin ochi de copii este cu totul si cu totul ceva deosebit! Copiii sunt adorabili. Inocenta si candoare din ochisorii mari si clari l-au inspirat viata întreaga pe Donald Zolan care a devenit pictorul copiilor. Pe pagina lui web puteti citi:
"Prima dată când îl întâlnesti pe Donald Zolan, ai sentimentul ca ai reîntâlnit un vechi bun prieten de care tocmai te-ai despartit cu puţin timp în urma. Căldura lui, candoarea şi interesul în altele pot ascunde faptul că el este unul dintre artiştii cei mai talentaţi şi populai. Un om foarte optimist şi orientat spre viitor, a atins pacea cu sine şi lumea lui. Iubirea si bucuria reprezentate în picturile sale sunt o expresie sinceră a sentimentelor personale. Este a cincea generatie de artisti din familia lui; Zolan a început desenul la varsta de trei ani şi când a împlinit cinci, avea o colectie de lucrari în acuarele, participând si câştigând concursuri locale. La treisprezece ani a câştigat primul său mare concurs de artă şi a primit o bursă la prestigiosul Institut de Arta din Chicago. La şaisprezece ani, a câstigat o bursa pentru Academia de Arta din Cicago"[...]

4 comentarii:

  1. Este minunat sa descoperi lumea prin ochii copiilor... Minunate picturi!
    :-) Fetitele tale sunt adevarate dulceti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este! pe masura ce inaintam în vârsta ne amintim tot mai cu drag de anii când copiii erau mici; apoi ne bucuram de nepotei :)
    Ce trece timpul! Tare dragute erau papuselele tale! Dar acum sunt Domnisoare frumoase!
    Colectia de picturi este absolui încântatoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetitele tale zau ca parca-s desprinse din picturile lui Donald Zolan...tare dragute! sa-ti traiasca si sa te bucuri de ele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Zâna,
    picturi minunate, e adevarat!

    Paul,
    da...timpul trece si constienti suntem mai ales când ne vedem copiii mari...

    Liliana,
    multumesc, esti draguta!
    Sunt mari acum, una are 20 jumate si cealalta împlinestepeste peste 3 luni: 19 ani :)

    RăspundețiȘtergere