miercuri, 3 februarie 2010

Norman Rockwell


Unul dintre cei mai cunoscuti ilustratori si pictori americani din secolul 20, Norman Rockwell, a lucrat mai bine de 40 de ani la The Saturday Evening Post
Una dintre cele mai cunoscute lucrari: Four Freedoms a fost inspirata dintr-o cuvântare a presedintelui Roosevelt

6 comentarii:

  1. Habar nu am avut cum îl cheama si cine este pictorul imaginilor prezentate aproape peste tot azi si chiar în google-icon. Acum am înteles si eu! Multumesc frumos ca mi-ai deschis ochii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am mai folosit odata o fotografie a renumitului Rockwell pentru o postare de luna trecuta "Încrederea în tine te face mai puternic!"
    Desenele lui au fost catalogate, de catre unii prin anii '40, ca fiind Kitsch, însa timpul a dovedit valoarea!Peste 2000tablouri- adevarate opere!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Desenele par atât de simple! Reprezinta momente normale din viata, în amanunte care poare scapa ochiului grabit. Tocmai în aceasta consta valoarea, cred eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hallo Carmen,

    Omul ästa a fost super talentat.
    Cä el a fost in Kitsch Kategorie bägat , stä in Legäturä cu Superficialitatea Omului modern unde Consumul este pe primul loc. Numai ce este nou este interesant si si aia numai dacä reuseste sä vinä in Trend.
    Sincer sä fiu , mä gindesc prima datä citä Muncä trebuie pentru un Tablou ( chair dacä eset simplu) si apoi multiplic asta la sutele de Tablouri care le-a realizat Omul.
    Pentru mine ajunge pinä peste Cap sä il pun sus de tot la un Tablou de Onoare imaginar.. Respect..

    LG Jacob

    RăspundețiȘtergere
  5. Hallo Jacob,
    ai perfecta dreptate! Doar cine a încercat sa mâzgalesca ceva pe o foaie de hârtie poate întelege cât talent si tehnica se ascunde în spatele tablourilor semnate Rockwell!
    LG si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere