sâmbătă, 13 februarie 2010

New Moon

Ah, nu! nu este vorba despre filmul cu vampiri New moon dupa romanul omonim!
Este doar faza actuala în care apare Luna văzută de un observator de pe Pământ.
Astazi noapte este luna noua .
O superstitie spuna "Cand vezi luna noua, daca pui mana pe un obiect de argint, o sa ai noroc si bogatie"

Pe Folk Romania.com am gasit informatii si mai hazlii:

"Noaptea, Luna ii ia locul Soarelui, iar ziua se odihneste. Ea este de obicei o fata frumoasa, sora cu Soarele. Legendele spun ca acesta a vrut sa se insoare cu sora sa, dar fiind pacat, nunta a fost impiedicata, iar de atunci Luna fuge de Soare si ei nu se intalnesc niciodata.
lunaFiind sora Soarelui, Luna era odata la fel de luminoasa ca el, insa Dumnezeu i-a mai luat din stralucire, ascunzand-o in apa marii pentru ca Soarele sa nu o observe.
Pentru a explica fazele lunii, taranii spun ca Dumnezeu in fiecare luna innoieste Luna prin puterea lui, ca sa arate la oameni ca din mic poate face mare si din mare poate face mic.
Petele din Luna ii determina pe tarani sa o asemene cu fata unui om, care ar fi Abel, primul cioban, care, dupa Biblie, a fost omorat de fratele sau Cain.
In faza de Luna Noua, taranii isi zornaie banii din punga, crezand ca asa vor avea bani toata luna.
Totusi, Luna are si semnificatii malefice. In Bucovina se considera ca Luna Noua inseamna inceputul tuturor relelor, iar daca o femeie insarcinata bea din apa in care se oglindise Luna, urmeaza sa nasca un copil lunatic."

Indiferent ce faceti sau credeti... noaptea aceasta va fi LUNA NOUA, cu siguranta :-)

2 comentarii:

  1. Legendele adesea cantrazic realitatea. Crezul,din legenda binenteles,ca luna nu intalneste soarele,contrazice eclipsele de soare!!!Chiar privita eclipsa prin prisma legendei,e o intalnire ,nu ??

    RăspundețiȘtergere
  2. JocoK,
    bineînteles ca legendele sunt doar nascociri. Sunt doar povesti cu un mic sâmbure de adevar :-)

    RăspundețiȘtergere