vineri, 19 februarie 2010

România la TV Germana

Tocmai ma uit la un film despre Transilvania, prezentat de televiziunea Germana pe 3sat... Sotul meu se bucura mai mult decât mine. Si repeta mândru toate cuvintele pe care le cunoaste: "drum bun", "sanatate" "Vasile" "Haiduc" "brânza"...
"Karpaten-leben in Dracula's wäldern" = "Carpatii-traind în padurile lui Dracula"

11 comentarii:

  1. Hallo Carmen,
    vezi cit de mult este el pentru Tine....
    Frumos

    LG

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) genial, ne-am distrat copios! da' stie ceva cuvinte... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo Jacob,
    da, de data aceasta m-am bucurat tare mult, pentru ca a fost un superb film dintr-un sat în Muntii Rodnei; s-au aratat toate aspectele frumoase ale acestei zone. Un supet film pentru Tourismuswerbung! (acum s-a încheiat si parca as fi vrut sa-l mai vad odata, asa frumos a fost!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaca verde,
    :) te rog, ai putina întelegere, filmul tocmai începuse si prea multe cuvinte nu s-au spus!:) si dealtfel, pâna la sfârsitul filmului,tare putine cuvinte românesti s-au auzit în fundal...Dar filmul a fost superb! Peisaje de vis, Pestera Scarisoara, Muntii Rodnei, traditii de nunta si de înmormântare, mocanita...Fain film, zau!
    Te pup Vacuto si...salutari Ioanei (nu am primit înca "pictura" dar va anunt imediat când deschid plicul)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte impresionant! Carmen, esti grozava, tu si sotul tau! E molipsitoar patriotismul tau! Ma apuca si pe mine dorul de viata la tara, în satul de munte :)Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Zânico,
    asa sunt eu. Rea când se vorbeste urât despre români si tare mândra când reiese ceva frumos! Seara buna si pentru tine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii ce e haios?....ca zilele trecute pe un post american de muzica am ascultat o piesa interpretata de Gheorghe Zamfir...
    Ca informatii aditionale vorbeau despre Conservatorul din Bucuresti...si multe altele, care noua , celor plecati din tara....ne fac bine!
    Cunosti si tu sentimentul de mandrie pe care il poti simti atunci!
    Ce sa mai spun de dorul de satucul meu de munte??
    Fericito!!!;)
    Weekend minunat~!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tartoras,
    o data român - toata viata român :)asa este!
    Un weekend minunat si tie Ana draga!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sotul tau nu e roman? Eu asa aveam impresia. Al meu stie cam asa: da, nu, de ce? poftim? o bere rece, va rog; multumesc, ce mai faci?
    Eu am fost fericita cand am vazut saptamana trecuta un film si traim cu impresia ca a fost filmat in Ro din cauza peisajelor si la final am descoperit ca a fost chiar asa, filmat in RO.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceska777,
    nu, sotul meu nu e român; e neamt get-beget, nascut în Hamburg. Destinul a facut sa ne întâlnim în Bayern :)
    Ce film, ce film? si eu vreau :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Carmen,
    eram in aburii infuziei pentru raceala si era noapte tarziu, daca mai gasesc programul tv de saptamana trecuta o sa iti pot spune ce film si unde s-a transmis....

    RăspundețiȘtergere