sâmbătă, 27 februarie 2010

O zi de exceptie

Dimineata la 5 jumate, copiii au dat desteptarea! Ne-am cuibarit toti patru înca o jumate de ora, apoi a trebuit sa parasim patul...A urmat toaleta de dimineata, apoi pregatirea pentru excursie, micul dejun si la ora 9 eram deja pe autostrada, în directia Lindau-Bregenz. Amândoi copiii abia asteptau sa înceapa aventura "telecabina". Pe tot drumul (~200 km) am discutat doar despre faptul ca vom urca într-o cabina de sticla agatata pe un fir, care ne duce pâna în vârful muntelui - unde s-ar putea sa mai fie zapada. Nu prea întelegeau si nici nu le venea sa creada!
Se spune ca atunci când îngerii pornesc la drum, sunt însotiti doar de vreme frumoasa. Cei doi îngerasi erau la noi în masina si o zi mai însorita nici nu ne puteam dori. Cea mai frumoasa zi din acest an!
Am pornit de la altitudine 425m. - Lacul Constanţa (Bodensee sau Lacul Konstanz) si am ajuns pe muntele Pfänder (Austria) la 1060m. când Marlene, vazând tot mai multa zapada a întrebat daca "am ajuns la polul Nord?" Si zau ca avea dreptate! Zapada pâna la genunchi cât vedeai cu ochii. Ne-am jucat în aerul curat si ne-am lasat mângâiati de soarele blând. Copiii au fost încântati pâna la extaz. Când am coborât, amândoi au spus ca atât frumos nu si-au imaginat sa fie! Si pe când în telecabina toata lumea contempla în tacere peisajul ce se desfasura sub privirile noastre, vocea lui Felix a rasunat ca un clopotel "Mi-a mai cazut un dinteeeee!". Dupa ce a aratat mândru dintisorul tuturor celor care râdeau, a mai adaugat "N-am sa uit niciodata excursia aceasta! Mi-a cazut dintele la prima plimbare cu telecabina!" În acel moment râsul în telecabina a fost general!
Vremea nesperat de frumoasa, ne-a permis si o lunga plimbare pe lac. Am lasat copiii sa se simta liberi, nu i-am certat nici când au alunecat cu ghetele în apa, nici când au cazut în mocirla. Ne-am simtit toti patru deosebit de bine, am savurat din plin ultimile raze de soare, apoi la masina am descaltat copiii, le-am dezbracat pantalonii, i-am învelit în paturi si am pornit spre casa. Am cântat, le-am citit povesti, am mâncat jeleuri si am ajuns acasa exact când pe o parte soarele apunea si pe cealalta parte, luna dodoloata era tot mai clar de vazut!
Dupa ce le-am facut dus, au servit cina în pijamale, apoi au urmarit emisiunea preferata Sandmann si au adormit...Deci scorul este 2:1 - avantaj NOI :))

8 comentarii:

  1. Chiar ati avut o zi de exceptie!
    Si stiu ca v-ati propus ceva pentru o singura zi, atata distanta. Pe al meu sot nu il urnesti in asa aventuri: nu merita pentru el daca e sa fie doar o zi.
    Poate data viitoare ii duceti pe Insel Mainau....cred ca e superba ceva mai incolo prin aprilie-mai. Eu am vizitat-o vara si a fost de vis. Sunt multe atractii si pentru copii acolo.
    Viel Spass auch heute!

    RăspundețiȘtergere
  2. O zi de vis...viata de vis...
    Foarte frumos si inspirat,descrierea ta este refletata pas cu pas de slideshow-urile publicate de tine (si ce repede au fost gata!!)Foarte frumos ,cu sincera admiratie, felicitari!!
    Viata de vis...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare frumoooos. A trecut ceva vreme de cand mergeai si cu fetele tale asa...
    Le trebuie si lor, copiilor, dar si noua evadari din acestea si spanzurarea intre alb si albastru...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceska777,
    noi iubim iesirile de o zi! pentrau ca parca timpul se dilata si seara ai impresia ca au trecut câteva zile de concediu :) Concediul îl folosim pentru plecari în alte tari.
    Insula Mainau am vazut-o cel putin de 5 ori, între mai si august (de câte ori avem musafiri...de la noi sunt mai putin de 200 km si pentru o iesire de o zi este un pct de atractie ideal ;) Cu copiii nu am fost înca, abia acum am început iesiri asa lungi, pentru ca acum sunt mai marisori.
    Danke ebenso!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mosule,
    ca adevarat graiesti! Iesirea asta a fost pentru sufletul nostru; copiii au fost un cadou în plus :)
    Daaaa, fetele mele nu mai vin cu noi de mai bine de 3 ani...si, ehei...6 ani, a avut cea mare acum 14 ani...Cum trece timpul!

    RăspundețiȘtergere
  6. JocoK,
    Pai cei mici au fost KO la ora 19...Eu m-am dus în pat la ora 23, deci am avut timp suficient sa pregatesc colajele foto :)

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari pentru ziua asta minunata
    :)
    sa fie cu repetir
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Belle de Jour,
    :) "mai rarut ca-i mai dragut" :-))

    RăspundețiȘtergere