luni, 22 februarie 2010

Sport si muzica

Nascuti la diferenta de 5 ani, crescuti si educati în tari diferite, talentul celor doi copii s-a facut remarcat timpuriu, la sapte ani, fiecare fiind deja vedeta în orasul natal.
Pe vremea când Kati la 17 ani, urca pe cel mai înalt podium al gimnasticii mondiale în anul 1984, la Jocurile Olimpice de vară (Los Angeles, SUA) unde a luat de patru ori aur (sărituri, bârna, sol si pe echipe) despre Rolando nu stiau decât cei de la Academia de Artes Espacios/ Mexico, unde tânarului în vârsta de 12 ani urma sa-i fie slefuint talentul, prin cursuri de muzica, actorie, balet si dans modern.
O vreme nu s-a mai vorbit despre niciunul dintre ei...
Ecaterina a încheiat cariera competitionala în 1987 si a devenit studenta a Facultatii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Apoi a devenit antrenoare, s-a casatorit si...si-a vazut de familie.
Rolando, sub îndrumarea unor renumiti profesori, si-a desavârsit studiul si a început sa cânte alaturi de nume cunoscute international.
În anul 2000, când numele Ecaterinei Szabó a fost inclus pe International Gymnastics Hall of Fame , Rolando Villazón tocmai câstigase al II-lea loc la Operalia Plácido Domingo si a pornit triumfator în cariera de tenor, cucerind inimile melomanilor de pretutindeni. Cel mai mare succes de pâna acum, l-a obtinut însa în duet cu Anna Netrebko.
O stea apune, alta abia începe sa straluceasca; o stea se stinge, o alta rasare...
Astazi însa, ambele STARURI serbeaza ziua de nastere. La multi ani Kati! La multi ani Rolando!

4 comentarii:

  1. aa, frumos! sa stii ca pe Kati ti-o fur sa o pun pe romanianormala, chiar merita! multam! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine merita, merita :)
    Cu placere Vacuta-verde :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Doua talente,adevarate,chiar stralucitoare. Dar...eu am inclinatii sau mai bine zis afinitati muzicale,prefer muzica.ce face Rolando la acea repetitie, e pur si simplu MAGNIFIC,super cum se zica acuma. Asa ceve n-am mai vazut,atat de relaxat,exuberant chiar. Fata de ceilalti cantareti
    chiar la repetitii fiid, sant concentrati si sobri!
    In continuoare am probleme cu serverele, cand merg cand nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. JocoK,
    asa este; tocmai pentru ca toata lumea îl cunoaste pe Rolando din spectacole oficiale, m-am gândit ca e tare draguta înregistrarea aceasta din timpul repetitiei. Simpatic foc! Talent înnascut, ce sa mai discutam?!
    Îmi pare rau de problemele de internet pe care le ai :(

    RăspundețiȘtergere