joi, 25 februarie 2010

De o saptamâna dormim separat

Doi ani am fost ocoliti de gripe, saptamâna trecuta însa tot s-a lipit una de noi. O gripa usurica, fara temperatura sau alte complicatii, doar cu nas înfundat si crize de stranut pâna la ochi înlacrimati.
Sotul meu este unul care sforaie rar si ne-am obisnuit ca, daca ma deranjeaza - fara suparare - îl împung usor cu cotul si... readormim amândoi imediat.
De când însa este gripat, sforaie ca un balaur furios cu sapte capete! Figura cu înghioltitul nu mai ajuta. Asa ca de o saptamâna dormim separat. Ori eu, ori el, la miezul noptii ne luam plapuma si perna, picaturile de nas si ne mutam un etaj mai jos, în camera de oaspeti.
Problema este ca mâine vin cei doi nepotei si ramân peste sfârsitul de saptamâna la noi. De când erau mici, ne-am obisnuit sa dormim toti în aceeasi camera - dormitorul nostru are 52 m², aer e destul :) Punem saltele direct pe mocheta, în colturi de camera pe partea mea de pat, asa încât sa-i pot supraveghea noaptea, daca sunt bine înveliti, daca le trebuie o gura de ceai, daca si daca... Si uite asa, noi doi, Marlene, Felix, ursuletul si catelul de plus am convietuit fericiti, nu ne-am deranjat niciodata. Asta pâna la ultima vizita, acum câteva luni când vocea de soricel a Marlenei, ne-a trezit în miez de noapte:
- Nu te supara Opa, poti te rog sa sforai mai încet, pentru ca nu pot sa dorm?! Multumesc Opi!
Pâna sa ne dumirim, mamaruta, cu ursuletul sub brat, a facut drumul înapoi în patul ei.
O liniste profunda s-a lasat, barbatu-meu nu s-a mai miscat, nici n-a mai respirat. Am fost prea obosita sa reactionez cumva. Printre gene am observat ceasul care arata ora doua si am readormit instantaneu.
Dimineata, nu mai stiam, a fost doar vis sau s-a-ntâplat aevea?! Am râs cu Helmut cu lacrimi ziua întreaga, repetând textul micutei de zeci de ori...Si azi ne amuzam, amintindu-ne ce clar si concis si-a exprimat Marlene doleanta si cum s-a întors linistita în culcusul ei cu ursuletul la sub brat.
Si mâine...mâine vin copiii. Ce facem?! Vor trebui sa doarma în camera de oaspeti, în definitiv nu mai sunt asa de mici sa cada din pat. Marlene are patru ani si jumatate si Felix sase.
Sunt curioasa ce mai urmeaza?! Una e clar: va fi a lot of fun & action! Ori îi obosim noi, ori ne obosesc ei pe noi! :-)

14 comentarii:

  1. Ce rau imi pare ca sunteti raciti! Sau numai Helmut e? Dupa ce ati rezistat o iarna atat de lunga si de capricioasa... Organismul e slabit acum si cu caldura asta "invie" toti virusii. Cu tuica fiarta ati incercat? :) Sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dooooamne ce copii frumosi, sa va traiasca nepoteii, Carmen!
    Cat despre voi....multe ceaiuri,vitamina C, aspirine si somn linistit!
    Sanatate multa!
    Trebuie sa recunosc ca titlul postarii tale m-a nedumerit la inceput...stii sa captezi atentia, nu gluma!;)))
    Aveti grija de voi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina draga,
    asa e viata...vrei nu vrei - tot o iei! la gripa ma refer, ha-ha. A fost transmisa la serviciu de sef la tot compartimentul proiectare; eu am adus-o acasa, Adela a dat-o lu' Tommi, Helmut probabil colegilor din biroul lui si Raluca a primit-o ultima la noi în familie. Acum suntem bine, altfel nu am fi chemat copiii.
    Tuica fiarta...buna idee; facem pentru weekend ;)Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Tartoras,
    ha-ha, ai cazut în plasa!
    Da, astia micii sunt deliciosi! sunt copiii fetei cele mari a lui Helmut (Helmut are doua fete , cea "mica" se marita la vara, cu toate ca locuieste cu logotnicul de 8 ani ;) Eu am doua fete, care mai sunt la noi în casa. Dupa cum vezi, suntem o familie mare si fericita!)
    Te pup Ana draga!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici o sansa sa-i obositi voi pe ei. Asa ca luati ceva energizante si veti trece cu usurinta peste vizita celor mici.

    O noapte placuta, pàna când nu vei putea sa dormi asa de linistita!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Voi sunteti generosi si cu gripa! Va doresc multa sanatate si week-end vesel si, se intelege, copilaros! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Giulia,
    multumesc, ai dreptate, energizante si vitamine vom lua! Dar pe astia micii tot vom încerca sa-i "terminam". Mâine plecam pe munte si duminica la înot; duminica dupaamiaza vine fiica lui Helmut sa-si ia odraslele -ei locuiesc în München, la 90 Km. de noi.
    Si tie un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Calator,
    ;) cel mai tare ma bucur ca acum avem un pretext clar sa fim copilarosi, nu trebuie sa ne mai jenam, ca "ce spune lumea"! :))
    O zi faina îti doresc deasemenea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, stiu ca va asteapta ceva in week-end. S-ar putea sa va oboseasca asa de tare cei mici incat sa dormiti tun si sa nu mai auziti replicile lui Marlene.... Si nu-i o idee rea sa doarma cei mici separat..... Ori baiatul cu sotul si tu cu Marlene. Sa ne spui luni cum a fost in week end!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceska777,
    acasa au camere separate...dar aici se rasfata, spun ca daca nu ne simt, au Heimweh (dor de casa)...Si...stii tu cum e vorba, la ce sunt buni bunicii daca nu ca sa rasfete nepoteii?! :) (mie îmi spun pe nume, pentru ca "mama lui mami este în cer")

    RăspundețiȘtergere
  11. Lukuluk,
    multumim mult!
    Luca ar fi putut sa se joace tare frumos cu cei doi :) pacat ca stam asa departe!
    Te rog înca o data, spune-mi cum se lasa mesaje pe blogul tau?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multa sanatate si calatorie placuta pe munte !!

    RăspundețiȘtergere
  13. JocoK,
    multumesc, speram sa fie vreme buna :)

    RăspundețiȘtergere